sportevenementen voor allerlei soorten sporters

geschreven door Patty

De Strong Viking Run, Mud Masters of de Spartan Race: je hebt ze de laatste jaren vast eens in de media voorbij zien komen. Sportevenementen met totale uitputting én voldoening als eindresultaat van maandenlange training. Mocht je nou nét iets minder energiek zijn, maar wel zin hebben in een minder voor de hand liggende sportieve uitdaging: we helpen je graag op weg.

sportieve evenementen voor iedereen

De één rent het liefst kilometers aan een stuk tijdens een hardloopwedstrijd of legt op zijn vrije zondag een halve marathon af. De ander staat op zaterdagen liever aan het voetbalveld in plaats van erop. Of je nu een sporter bent, wilt zijn of niet. Deze sportevenementen kunnen je misschien overhalen om je blik op bewegen te vergroten. We geven er gelijk bij aan hoe uitputtend de verschillende sportieve evenementen voor je (kunnen) zijn.

disaster Run: op alle natuurfenomenen voorbereid

Uitputtingsniveau: +++++

Het einde van de wereld zou in 2012 volgens de Maya kalender op de planning staan. Gelukkig was het een leesfoutje en is de datum verzet naar 21 december in het jaar 2208. Mocht je je bunker al gebouwd hebben en over alle taferelen uit de film The Day After Tomorrow de baas willen zijn, dan is er het sportevenement Disaster Run. Een obstakelrun die je op allerlei mogelijke natuurfenomenen voorbereid. Wat als je vast zit in een ruimte waar het waterpeil ineens rap stijgt? Of als (kokend)heet water plots uit de aarde omhoog spuit, je blindelings in een afgrond moet springen of je in een zandstorm beland? Een heftige run, maar als er een moment komt dat je voor je leven moet rennen, dan lukt het je door middel van dit sportevenement in België zeker. Voor de kleine helden is er ook nog de Hero Run (vanaf 4 jaar).

de 200 van het Oosten: Skeeleren voor pro’s

Uitputtingsniveau: +++++

Hoewel het schaatsseizoen op veel ijsbanen in oktober pas weer écht geopend wordt, wil je als fanatieke schaatser natuurlijk al wel een beetje aan je conditie werken. Skeeleren is een goede training om alvast fit te worden. En als het je lukt om 200 kilometer over de weg te ‘schaatsen’ dan komt dat met dat sportseizoen echt wel goed. Laat je tegelijkertijd verrassen door de prachtige natuur van Overijssel en het fijne asfalt tijdens dit sportieve evenement. Een heftig uitputtend tochtje dat in de vroege ochtend aanvangt, maar zeker de moeite waard is voor iedereen die graag de rollers onder zijn voeten bindt. Liever wat minder kilometers als skate recreant? Dat kan ook.

drijfvuilvissen: educatief sporten voor jong mét oud(ers)

Uitputtingsniveau: ++

Dammen, schaatsen: het kost allemaal niet veel moeite maar is wel een beetje cliché als je het hebt over sporten die je niet al te veel energie kosten. En hoewel vissen voor veel mensen misschien in dezelfde categorie valt, kan vissen ook voor de beginnende beoefenaar best leuk zijn. Dus trek je vissers-overal maar aan en neem je kind mee op pad naar Leiden. Daar kun je -helemaal gratis- drijfvuilvissen in de grachten. Watte? In een kano of je eigen bootje door de grachten peddelen terwijl je de vuilnis eruit schept. Het kost je bijna geen energie en je hebt (helaas) altijd beet. Een perfecte kans om eens tegen vrienden op te scheppen dat je meegedaan hebt aan een van de vele ‘sportevenementen’ voor het goede doel.

drone Race: brains, gadgets én sport komen samen

Uitputtingsniveau: +

Het kan stilstaand of zittend. Je hebt er zeer sterke vingerspieren voor nodig en enige hand-oogcoördinatie. Een beetje technische onderbouwing is overigens ook handig als je in de Modelvliegsport zit. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Lichamelijk is de uitputting niet erg groot, maar geestelijk heb je toch wel enkele skills nodig om te kunnen winnen. Het voordeel is dat je bij deze sport alle reden hebt om toe te geven aan je drang om ‘gadgets’ te kopen. Er bestaan namelijk verschillende Drone Races, er zijn verschillende sportieve evenementen voor Model Parachutisten. en als je een beetje handig bent kun je het zelfs schoppen tot het NK Vrije Vlucht Indoor dat elk jaar in november gehouden wordt. Eindelijk een legitieme reden om van je hobby je sport te maken. Wie heeft gezegd dat sporten niet leuk is?


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.