Bijzondere skigebieden buiten Europa - HEMA zorgverzekering

bijzondere skigebieden buiten Europa

geschreven door Patty

De hele dag buiten op de berg. Het liefst bij een blauwe lucht na vers gevallen sneeuw. Elk jaar gaan zo’n kleine negenhonderdduizend Nederlanders op wintersportvakantie. Oostenrijk blijft bij uitstek de meest favoriete bestemming. Mocht je dit jaar toch eens wat anders willen dan de Alpen, zijn dit de meest bijzondere skigebieden buiten Europa.

skiën op het eiland Hokkaido in Japan

Misschien niet het eerste wintersportland waar je aan denkt. Maar de wintersportgebieden van Japan winnen in rap tempo populariteit. De winters zijn op het noordelijk eiland namelijk erg streng en in tegenstelling tot de Alpen hoef je over de sneeuwcondities geen zorgen te maken. Om die reden vonden er in 1972 zelfs de Olympische Winterspelen plaats. Hokkaido kent honderden resorts en drie populaire gebieden: Rusustu, Niseko en Furano met elk kilometerslange pistes. Je moet er wel even voor naar de andere kant van de wereld maar het deze bijzondere skigebieden zijn absoluut de moeite waard.

bijzondere skigebieden in Afrika

Met bergtoppen van meer dan 4000 meter, zou je denken dat je je in het Hoge Atlasgebergte van Marokko absoluut sneeuwzeker is. Er ligt her en der écht wel een pak sneeuw. Alleen de bijzondere skigebieden moeten het hebben van de juiste sneeuwval. En als er dan eenmaal een sneeuwstorm geweest is, moet je het niet erg vinden om elke dag een ander gebied aan te doen. Een van de langste piste Oukaimeden, in de regio Marrakech, is namelijk niet langer dan 10 kilometer. Wel brengt de lift je hier naar de top op 3265 meter hoogte en kun je vertellen dat je toch echt aan de rand van de Sahara op wintersport geweest bent. Een ander, luxueuzer skigebied vind je tussen Meknes en Fezz: Ifrane. Hier kun je zelfs kiezen of je met de kabelbaan of ezel omhoog gebracht wordt. Weer eens wat anders.

meer wintersport in Afrika

Een ander bijzonder skigebied in Afrika ligt iets zuidelijker, namelijk in de Kaapprovincie van Zuid-Afrika en heet Tiffindel (2720m). Naar eigen zeggen garanderen ze sneeuw: “if mother nature doesn’t provide it, we will”. En de volgende dag spot je gewoon heel wat dierlijk wild in een van de parken. Hoe gevarieerd wil je jouw vakantie hebben?

skiën in Hawaii

Laat je partner maar lekker op het strand liggen bruin bakken en ga zelf de sneeuw in. Op Hawaii kan dat. Als er tussen december en februari tenminste sneeuw valt op de top van de vulkanische berg Mauna Kea die 4205 meter boven zeeniveau ligt. De piste is dan ook niet groot, er zijn geen liften, geen resorts, geen gezellige après ski-faciliteiten. Eigenlijk kom je alleen met een 4-wheel drive aan de top en is het maar te hopen dat iemand je auto weer naar beneden wil rijden. Ander leuk weetje over Mauna Kea: van de voet van de berg in de oceaan tot de top is deze berg 10.203 meter. Hiermee is het de hoogste berg van de wereld. Hij overtreft zelfs de 8848 meter hoge Mount Everest.

wintersport tips voor het boeken van een vakantie

Een goede voorbereiding start bij de keuze van jouw locatie. Niet elk gebied is namelijk geschikt voor elk type wintersporter. Zo heb je beginnerspistes en zwarte pistes voor de vergevorderde wintersporter en zijn er locaties met en zonder après ski faciliteiten. Dit simpele lijstje met wintersport tips kan je helpen bij het kiezen van een toekomstige wintersportvakantie.

1. bepaal je budget

Wintersporten is niet goedkoop. Je hebt vervoer nodig, een ski- of snowboard uitrusting, materiaal en een skipas. Bovendien moet je nog eten en drinken en wil je misschien ook wel een beetje luxe in je appartement of hotelkamer. De locatie kan voor je budget het verschil maken. Kies je er bijvoorbeeld voor om niet aan de piste in het dorp, maar net iets buiten het centrum te zitten scheelt dat al behoorlijk in prijs. Ook de grootte van het skigebied telt mee. Vaak geldt: hoe meer aaneengesloten en lange pistes, hoe duurder je uit bent. Kijk daarom ook naar de prijs van de skipas die je nodig hebt om gebruik te maken van de berg en zijn faciliteiten.

2. kilometers maken versus uitrusten

Het gezelschap waarmee je gaat, bepaalt grotendeels jouw wintersport. Zo zijn er groepen die de eerste lift omhoog willen nemen en zich tot de sluiting van de laatste lift bezig houden met ‘kilometers maken op de piste’. Daarvoor is vaak een groot skigebied nodig. Maar je hebt ook groepen die liever voor de après ski gaan. Deze faciliteiten zijn vaak aanwezig in gebieden als Oostenrijk, maar in mindere mate daarbuiten. Wil je naast het skieen en snowboarden ook even lekker naar de spa? Dan is het natuurlijk wel handig als die rondom jouw locatie aanwezig is. Kijk dus goed naar wat jij en je reisgenoten willen voordat je de vakantie boekt.

3. met de auto of het vliegtuig

Acht uur in de auto naar Oostenrijk, een nacht in de trein of vlieg je in een paar uurtjes liever wat verder weg? Ook de Europese skioorden liggen binnen het bereik van vliegvelden en treinstations. Wil je met de auto, zorg dan voor geschikte winterbanden en sneeuwkettingen. In de meeste wintersportlanden zijn deze namelijk verplicht. Wil je met het vliegtuig? Kijk dan bij de maatschappij of je jouw snowboard of ski's mee kunt nemen of apart moet bijboeken; het zijn immers vreemde stuks bagage. Ongeacht voor welke bestemming je ook gaat: je komt er wel!


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.