declareren

Heb je zorgkosten gemaakt en hiervan een nota gekregen? 
Je kunt deze heel eenvoudig declareren via 'mijn zorgoverzicht' op de website of via de declaratie-app.

declareren via 'mijn zorgoverzicht'

1 inloggen 'mijn zorgoverzicht'

DigiD In ‘mijn zorgoverzicht’ kun je 24 uur per dag online declareren, zorgkosten inzien, jouw declaraties bekijken en jouw gegevens wijzigen. Je kunt inloggen in ‘mijn zorgoverzicht’ met je DigiD.

2 declaraties indienen

Ben je ingelogd in ‘mijn zorgoverzicht’? Klik in het menu op 'mijn zorgkosten', en dan op 'declaratie indienen' in het menu links. Vervolgens vul je een aantal gegevens over de nota in en upload je een duidelijk leesbare foto of scan van de nota. Als je reiskosten declareert maak dan ook een leesbare foto of scan van de afspraakkaart, de vervoersbonnetjes en de machtiging die vereist is voor het declareren van reiskosten.

Wil je meerdere nota's in één keer declareren? Vul dan eerst alles voor één nota in en klik vervolgens op 'nota toevoegen'.

Let op! Alle bijlagen van één declaratie mogen samen niet groter zijn dan 2 MB. Scan nota's op maximaal 300 dpi, dan worden de bestanden niet te groot.

3 controle leesbaarheid

Controleer altijd of jouw gedeclareerde nota’s duidelijk leesbaar zijn. Zo kunnen we jouw declaratie zo snel mogelijk verwerken.

4 bevestiging van ontvangst

Als HEMA Zorgverzekering jouw declaratie heeft ontvangen, ontvang je hiervan een bevestigingsmail. HEMA Zorgverzekering neemt de declaratie vervolgens zo snel mogelijk in behandeling. Je krijgt ook een e-mail als HEMA Zorgverzekering de declaratie heeft verwerkt. We streven ernaar om jouw declaratie binnen 2 weken te verwerken. De status van de declaratie kun je volgen in 'mijn declaraties' in mijn zorgoverzicht.

declareren met de declaratie-app

Met de HEMA Zorgverzekering declaratie-app kun je heel gemakkelijk jouw nota’s declareren. Maak een foto van jouw nota en declareer deze met één druk op de knop. De declaratie-app is gemakkelijk, snel en veilig.

HEMA Zorg Declaratie-App 1 download de declaratie-app

Je kunt de declaratie-app in de App Store (IOS) en in de Play Store (Android) downloaden.

2 activeer de declaratie-app eenmalig met DigiD

DigiD Voordat je de declaratie-app kunt gebruiken moet je deze eenmalig activeren met jouw DigiD. Hierna kun jij altijd en op elke plek de declaratie-app gebruiken om jouw nota’s te declareren.

3 dien een declaratie in

Vul de gevraagde gegevens in en voeg 1 of meerdere (maximaal 4) foto’s toe. Druk op ‘declaratie indienen’ en jouw declaratie wordt verstuurd. Via ‘mijn zorgoverzicht’ volg je de status van jouw declaratie(s).

inzage in declaraties

Je kunt declaraties indienen voor een verzekerde die bij jou op de polis staat. Bijvoorbeeld je partner, zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kun je de details van de declaraties niet terug zien in ‘mijn zorgoverzicht’. Dit is vanwege de privacywetgeving zo geregeld. Dat betekent dat je ook geen andere zorgkosten van die persoon in kunt zien in ‘mijn zorgoverzicht’. Deze verzekerde kan zijn of haar zorgkosten wel zelf inzien door met DigiD in te loggen in ‘mijn zorgoverzicht’.