opzeggen

EHBO doos
gelukskorting

je zorgverzekering opzeggen

Aan al het goede komt een einde. Toch blijven we er bij HEMA naar streven het leven elke dag wat makkelijker voor je te maken. Je verzekering opzeggen is dan ook niet moeilijk, wel jammer. Je profiteert namelijk niet langer van onze goede zorgen én 10% korting op bijna alles in onze winkels. Nog steeds niet van gedachte veranderd? Stuur een email naar info@zorgverzekerdbijhema.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welke (aanvullende) verzekering(en) en verzekerde(n) het gaat. Wij zorgen voor het rest.

je zorgpremie goed en simpel, binnen 3 minuten ontvangen

bereken je premie

let op!

Opzeggen kan elk jaar tot en met 31 december en alleen als je geen premieachterstand hebt. Je hebt dan nog tot en met 31 januari van het nieuwe jaar om een nét zo voordelige zorgverzekering te vinden en af te sluiten.

tussentijds opzeggen

Een zorgverzekering sluit je altijd af voor minimaal één kalenderjaar. Je kunt hierbij tussentijds niet opzeggen. Maar er is een aantal uitzonderingen waarbij dit vanaf de 1e dag van de volgende maand wél kan:

 • je bent bij HEMA Zorgverzekering verzekerd, maar je bent niet zelf verzekeringnemer. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of als je zelfstandig gaat wonen. Nadat je je hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, zullen zij de verzekering bij HEMA Zorgverzekering voor jou opzeggen vanaf de 1e dag van de volgende maand
 • in de volgende situaties:
  • je emigreert naar het buitenland
  • je gaat in militaire dienst
  • je woont in het buitenland en werkt niet langer in Nederland
  • je woont in Nederland en gaat in het buitenland werken
 • je stemt niet in met de door HEMA Zorgverzekering gewijzigde verzekeringsvoorwaarden. Je opzegging moet hierbij binnen 30 dagen na onze bekendmaking van de wijzigingen bij ons binnen zijn. Je kunt de verzekering niet opzeggen als de aanpassingen het gevolg zijn van wetswijzigingen.

HEMA Klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.
Bel naar 088-222 4114
maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

bekijk alle veelgestelde vragen

download de HEMA Zorg app

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

reviews

Ben je ook benieuwd wat HEMA klanten vinden hun zorgverzekering? Bekijk het op de review-pagina. En als je al klant bent, laat dan een review achter en maak kans op een HEMA cadeaukaart t.w.v. 50.-. 

lees meer