HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Je zorgverzekering opzeggen

Aan al het goede komt een einde. Toch blijven we er bij HEMA naar streven het leven elke dag wat makkelijker voor je te maken. Je verzekering opzeggen is dan ook niet moeilijk, wel jammer. Je profiteert namelijk niet langer van onze goede zorgen én 10% korting op bijna alles in onze winkels. Nog steeds niet van gedachte veranderd? Stuur een e-mail naar info@zorgverzekerdbijhema.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welke (aanvullende) verzekering(en) en verzekerde(n) het gaat. Wij zorgen voor de rest.

Let op!

Opzeggen kan elk jaar tot en met 31 december en alleen als je geen premieachterstand hebt. Je hebt dan nog tot en met 31 januari van het nieuwe jaar om een nét zo voordelige zorgverzekering te vinden en af te sluiten.

Tussentijds opzeggen

Een zorgverzekering sluit je altijd af voor minimaal één kalenderjaar. Je kunt hierbij tussentijds niet opzeggen. Maar er is een aantal uitzonderingen waarbij dit vanaf de 1e dag van de volgende maand wél kan:

 • Je bent bij HEMA Zorgverzekering verzekerd, maar je bent niet zelf verzekeringnemer. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of als je zelfstandig gaat wonen. Nadat je je hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, zullen zij de verzekering bij HEMA Zorgverzekering voor jou opzeggen vanaf de 1e dag van de volgende maand
 • In de volgende situaties:
  • Je emigreert naar het buitenland
  • Je gaat in militaire dienst
  • Je woont in het buitenland en werkt niet langer in Nederland
  • Je woont in Nederland en gaat in het buitenland werken
 • Je stemt niet in met de door HEMA Zorgverzekering gewijzigde verzekeringsvoorwaarden. Je opzegging moet hierbij binnen 30 dagen na onze bekendmaking van de wijzigingen bij ons binnen zijn. Je kunt de verzekering niet opzeggen als de aanpassingen het gevolg zijn van wetswijzigingen.

Ook in 2018 ontvang je 10% korting op bijna alles van HEMA. Mooi meegenomen.

1 jaar lang 10% extra korting bij HEMA