weet je zeker
dat je weg wil bij HEMA
zorgverzekering?

je zorgverzekering opzeggen

aan al het goede komt een einde. Toch blijven we er bij HEMA naar streven het leven elke dag wat makkelijker voor je te maken. Je verzekering opzeggen is dan ook niet moeilijk, wel jammer. Je profiteert namelijk niet langer van onze goede zorgen én 10% korting op bijna alles in onze winkels. Nog steeds niet van gedachte veranderd? Stuur een email naar info@zorgverzekerdbijhema.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welke (aanvullende) verzekering(en) en verzekerde(n) het gaat. Wij zorgen voor het rest.

let op!

opzeggen kan elk jaar tot en met 31 december en alleen als je geen premieachterstand hebt. Je hebt dan nog tot en met 31 januari van het nieuwe jaar om een nét zo voordelige zorgverzekering te vinden en af te sluiten.

tussentijds opzeggen

een zorgverzekering sluit je altijd af voor minimaal één kalenderjaar. Je kunt hierbij tussentijds niet opzeggen. Maar er is een aantal uitzonderingen waarbij dit vanaf de 1e dag van de volgende maand wél kan:

 • je bent bij HEMA Zorgverzekering verzekerd, maar je bent niet zelf verzekeringnemer. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of als je zelfstandig gaat wonen. Nadat je je hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, zullen zij de verzekering bij HEMA Zorgverzekering voor jou opzeggen vanaf de 1e dag van de volgende maand

 • in de volgende situaties:
  • je emigreert naar het buitenland
  • je gaat in militaire dienst
  • je woont in het buitenland en werkt niet langer in Nederland
  • je woont in Nederland en gaat in het buitenland werken

 • je stemt niet in met de door HEMA Zorgverzekering gewijzigde verzekeringsvoorwaarden. Je opzegging moet hierbij binnen 30 dagen na onze bekendmaking van de wijzigingen bij ons binnen zijn. Je kunt de verzekering niet opzeggen als de aanpassingen het gevolg zijn van wetswijzigingen.

smile :) klanten beoordelen de HEMA zorgverzekering met een

8.3 uit 1.349 beoordelingen

het cijfer is gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheids onderzoek

Contact
heb je vragen?

De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Of bekijk onze pakketwijzer

bij HEMA zorgverzekering

altijd een aanvullende verzekering die bij je past
makkelijk je vergoeding terugvinden
eenvoudig declareren via de HEMA zorgapp
100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
en 10% extra korting op je HEMA aankopen