HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Zorgverzekering opzeggen: tot en met 31 december

Ieder jaar heb je tot en met 31 december de mogelijkheid om je zorgverzekering op te zeggen en van zorgverzekeraar te veranderen. Het opzeggen van je HEMA Zorgverzekering kan alleen als er geen premieachterstand is. Als je je zorgverzekering hebt opgezegd, heb je tot en met 31 januari van het daaropvolgende jaar de tijd om een zorgverzekering aan te vragen bij een andere verzekeraar. Deze verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari van dat jaar.

Tussentijds veranderen van zorgverzekeraar: uitzonderingen

Een zorgverzekering sluit je af voor de duur van een heel kalenderjaar. Het is dus niet altijd mogelijk om tussentijds je zorgverzekering op te zeggen. Je HEMA Zorgverzekering kun je in de volgende situaties tijdens het lopende verzekeringsjaar beëindigen:

 • je bent bij HEMA Zorgverzekering verzekerd, maar je bent niet zelf verzekeringnemer. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of als je zelfstandig gaat wonen. Nadat je je hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, zullen zij de verzekering bij HEMA Zorgverzekering voor jou opzeggen vanaf de 1e dag van de volgende maand.
 • je verzekering eindigt tussentijds als je geen recht meer hebt op een verzekering, bijvoorbeeld als:
  • - je naar het buitenland emigreert
  • - je in militaire dienst gaat
  • - je in het buitenland woont en niet langer in Nederland werkt
  • - je in Nederland woont en in het buitenland gaat werken
 • je wilt niet instemmen met de door HEMA Zorgverzekering gewijzigde verzekeringsvoorwaarden. Je opzegging moet dan binnen 30 dagen nadat wij de wijziging hebben gemeld bij ons binnen zijn. Je kunt de verzekering niet opzeggen als de aanpassingen het gevolg zijn van wetswijzigingen.

Zorgverzekering opzeggen: per e-mail

Hoe gaat dat, je zorgverzekering opzeggen? Bij HEMA Zorgverzekering kan dit heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@zorgverzekerdbijhema.nl. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven om welke verzekering het gaat (je basisverzekering, je aanvullende verzekering of je tandartsverzekering) en voor welke verzekerde de opzegging geldt. Zo zeg je snel je verzekering op, wel zo makkelijk.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

 • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
 • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
 • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
 • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
 • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
 • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.