basisverzekering

Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht. De overheid bepaalt wat er precies in de basisverzekering zit. Binnen vier maanden na het ontstaan van de verzekeringsplicht, bijvoorbeeld bij geboorte of immigratie, moet je een zorgverzekering hebben afgesloten. Bij aanmelding binnen deze periode ben je met terugwerkende kracht verzekerd. Verzekerden onder de 18 jaar betalen geen premie. Afhankelijk van je inkomen kun je zorgtoeslag aanvragen. Dit is een bijdrage in de kosten voor de basisverzekering vanuit de overheid. Bij HEMA Zorgverzekering sluit je een basisverzekering af voor € 97,- per maand met een wettelijk vastgesteld eigen risico van € 385,-. Met de basisverzekering ben je verzekerd voor standaardzorg zoals huisarts, ziekenhuis en medicijnen.

HEMA Zorgverzekering is een naturapolis. Als je naar zorgaanbieders gaat die een overeenkomst met ons hebben, worden jouw zorgkosten door ons rechtstreeks aan je zorgaanbieder betaald. Ga je naar een zorgaanbieder die geen overeenkomst met ons heeft, dan moet je de rekening eerst zelf betalen en krijg je een vergoeding van 75% van de nota tot maximaal 75% van het gemiddelde tarief dat HEMA Zorgverzekering voor de behandeling heeft gecontracteerd. Wil je extra dekking voor zorg die niet onder de basisverzekering valt, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering vergoedt kosten die niet of maar gedeeltelijk door de basisverzekering zijn gedekt, zoals fysiotherapie en kraamzorg.

basisverzekering

basisverzekering 73.- wettelijk eigen risico 385.-
+ vrijwillig eigen risico 500.-

basisverzekering 97.- wettelijk eigen risico 385.-

aanvullende verzekering

aanvullend 1 7.-

aanvullend 2 14.-

aanvullend 3 24.-

tandartsverzekering

tandarts 1 12.- 100% dekking tot 250.-

tandarts 2 24.- 100% dekking tot 500.-

tandarts 3 37.- 100% dekking tot 750.-

Hulp nodig?

Bel met de Overstapassistent:

088 – 222 43 00

jouw voordeel bij HEMA

  • 10% korting op bijna het gehele HEMA assortiment
  • meeverzekerde kinderen gaan met 50% korting naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  • gewoon naar jouw eigen huisarts en ziekenhuis

 zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.

De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.

Wil je weten wat er allemaal vergoed wordt door de zorgverzekering van HEMA? Kijk hiervoor in het vergoedingenoverzicht.

Lees hier de voorwaarden van de zorgverzekering van HEMA.