HEMA
basis
verzekering

je zorgpremie goed en simpel, binnen 3 minuten ontvangen

basis­verzekering

119.50
 • per maand, bij een eigen risico van 385.-
 • scherpe premie
 • 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg
kies basisverzekering

basis­verzekering +

100.50
 • per maand, bij een eigen risico van 885.-
 • scherpe premie
 • 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg
kies basisverzekering +

Met de zorgverzekering van HEMA ben je verzekerd van goede zorg. Zo kun je ook in 2022 weer verzekerd zijn van 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg.

onze basisverzekering

 • combinatiepolis
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • naar iedere huisarts en apotheek in Nederland
 • medicijnen
 • beperkte fysio
 • hulpmiddelen
 • wijkverpleging
 • kinderzorglijn
 • GGZ
 • 100% vergoeding voor gecontracteerde zorg
 • 70% tot 100% vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners *

* bekijk onze zorgverzekeringskaart

de juiste zorg voor iedereen, sinds 2014

Met onze basisverzekering ben je verzekerd van goede zorg. Zo krijg je 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. En wil je contact, dan kan dat via e-mail of gewoon telefonisch. Dat doen we al sinds 2014 zo en onze klanten weten dat zeer te waarderen. Onze zorgverzekering krijgt dan ook een score om trots op te zijn: een 8.3. Stap ook over en ervaar het zelf.

extra informatie basisverzekering

 • De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan wordt 70% tot 100% van de kosten vergoed. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed. Mocht blijken dat de zorg die je nodig hebt onvoldoende beschikbaar is, dan wordt in de meeste gevallen 100% van de zorgkosten vergoed. Dat is de zorgplicht van de verzekeraar. Voor geestelijke gezondheidszorg en mondzorg bestaat in de basisverzekering van HEMA deze zorgplicht niet. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze verzekeringsvoorwaarden.

 • De belangrijkste reden voor de premiestijging zijn de stijgende zorgkosten. De zorgkosten stijgen doordat mensen vaker gebruik van zorg maken, mensen gemiddeld langer leven, de salarissen in de zorg stijgen en doordat er voortdurend betere – maar ook duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes komen. Om de premiestijging te beperken zet Menzis als risicodrager van HEMA Zorgverzekering circa 159 miljoen euro uit haar reserves in. Dit kunnen we mede doen omdat Menzis – de risicodrager van HEMA Zorgverzekering- als coöperatie geen winstoogmerk heeft. Het geld dat wij niet uitgeven investeren wij in de zorg. Als wij voldoende reserves hebben, kunnen we de premiestijging op deze manier wat verlagen. Maar geld uit reserves kunnen we maar één keer inzetten en deze extra ruimte raakt door de jaren heen op.

 • Verplicht eigen risico wil de overheid mensen bewuster maken van de kosten van gezondheidszorg en kan de premie lager worden vastgesteld. Voor bepaalde zorg (zie voorwaarden basisverzekering) geldt dit eigen risico niet. HEMA heeft geen invloed op de hoogte van het verplicht eigen risico. Dat bepaalt de overheid. Ten opzichte van 2021 verandert het verplicht eigen risico in 2022 niet (385,-). Aanvullend kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot maximaal 500,-.

 • We begrijpen dat er mensen zijn die moeite hebben om het eigen risico te kunnen betalen, daarom helpen wij daarbij op verschillende manieren: 1. Onze klanten kunnen ook vooraf hun eigen risico gespreid betalen als ze al weten dat het eigen risico wordt gebruikt in een jaar. 2. We hebben betalingsregelingen die makkelijk af te sluiten zijn. 3. Speciaal voor sociale minima binnen de regio’s waar wij de grootste zorgverzekeraar zijn, hebben we met 60 gemeenten een gemeentepolis waarin het verplicht eigen risico bij een groot aantal gemeenten herverzekerd kan worden. Zo draagt de gemeente bij aan de kosten van zorg voor mensen met een laag inkomen en worden onverwacht hoge rekeningen voorkomen.

 • Dat kan in enkele eenvoudige stappen: start een premieberekening en vul bij stap 1 het gewenste eigen risico en welke aanvullende dekking en/of tandartsverzekering je wilt meeverzekeren vul bij stap 2 persoonsgegevens in van de verzekerde(n) vul bij stap 3 betaalgegevens in voor de maandelijkse incasso en ga akkoord met de voorwaarden klik vervolgens op ‘Verstuur aanvraag’. Je huidige zorgverzekering wordt (indien van toepassing) automatisch opgezegd. Iedereen die bij de zorgverzekering van HEMA een basisverzekering heeft of aanvraagt, komt ook in aanmerking voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Daarbij is geen sprake van medische selectie. Echter, als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, kan je aanvraag worden afgewezen. Overstappen is dan niet mogelijk.

bekijk alle veelgestelde vragen

een aanvullende verzekering voor extra zekerheid

Wie liever het zekere voor het onzekere neemt en niet voor vervelende financiële verrassingen wil komen te staan, bieden wij verschillende aanvullende verzekeringen aan. Hiermee ben je verzekerd voor zorg, die niet onder de basisverzekering valt. Een aanvullende verzekering kan aanvullende dekking bieden voor kosten zoals fysiotherapie, kraamzorg en orthodontie.

bekijk aanvullende verzekering

een tandartsverzekering die je laat stralen

Bij HEMA Zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende verzekeringen. Je beslist zelf voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Een tandartsverzekering is er met dekking tot 250.- , 500.- en 750.-. Voor elke dekking geldt dat de vergoeding 80% bedraagt tot het maximale bedrag.

bekijk tandartsverzekering

basis­verzekering

119.50

basis­verzekering +

100.50

HEMA Klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.
Bel naar 088-222 4114
maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

bekijk alle veelgestelde vragen

download de HEMA Zorg app

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

reviews

Ben je ook benieuwd wat HEMA klanten vinden hun zorgverzekering? Bekijk het op de review-pagina. En als je al klant bent, laat dan een review achter en maak kans op een HEMA cadeaukaart t.w.v. 50.-. 

lees meer