aanvullende verzekering

Met de basisverzekering ben je verzekerd voor standaardzorg zoals huisarts, apotheek en ziekenhuis. Om zorgkosten vergoed te krijgen die niet of maar gedeeltelijk door de basisverzekering vergoed worden, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Je kiest met een aanvullende verzekering voor extra dekking en dus voor extra zekerheid voor onverwachte ziektekosten. Hierbij kun je denken aan fysiotherapie of kraamzorg.

Bij HEMA Zorgverzekering kun je kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen: aanvullend 1, aanvullend 2 en aanvullend 3. De aanvullende verzekering van je keuze bepaalt waarvoor je extra verzekerd bent. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Fysiotherapie wordt bij een beperkt aantal chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je dit in alle andere gevallen zelf moet betalen. Met een aanvullende verzekering ben je via HEMA verzekerd voor minimaal 9 en maximaal 18 behandelingen fysiotherapie, afhankelijk van de aanvullende verzekering die je kiest. Als je denkt extra zorg nodig te hebben die niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt, kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Ouders die een aanvullende verzekering hebben, kunnen kinderen jonger dan 18 jaar gratis meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de basisverzekering en krijgen gratis dezelfde (meest uitgebreide) aanvullende verzekering als hun ouders. De HEMA aanvullende verzekeringen kunnen alleen in combinatie met een basisverzekering afgesloten worden.

aanvullend 1 aanvullend 2 aanvullend 3
premie 7.- premie 14.- premie 24.-
fysiotherapie 9x fysiotherapie 12x fysiotherapie 18x
spoedeisende zorg buitenland 100% spoedeisende zorg buitenland 100% spoedeisende zorg buitenland 100%
voorbehoedsmiddelen 
(voor vrouwen) 100% voorbehoedsmiddelen 
(voor vrouwen) 100% voorbehoedsmiddelen 
(voor vrouwen) 100%
  eigen bijdrage 
geneesmiddelen max. 
€ 200 eigen bijdrage 
geneesmiddelen max. 
€ 200
    orthodontie 
voor kinderen 
(er geldt een wachttijd van 1 jaar *) max € 2000
    kraamzorg + 
kraampakket ** 100%

* Voor het krijgen van een vergoeding voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit betekent dat je gedurende de wachttijd geen vergoeding krijgt voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de aanvullende verzekering. Was je in 2015 al bij HEMA verzekerd met pakket aanvullend 3 dan geldt er in 2016 geen wachttijd.

** Je kunt kraamzorg en het kraampakket aanvragen via mijn zorgoverzicht of via de kinderzorglijn op 088 222 43 43.

Hulp nodig?

Bel met de Overstapassistent:

088 – 222 43 00

jouw voordeel bij HEMA

  • 10% korting op bijna het gehele HEMA assortiment
  • meeverzekerde kinderen gaan met 50% korting naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  • gewoon naar jouw eigen huisarts en ziekenhuis

 zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.

De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.

Wil je weten wat er allemaal vergoed wordt door de zorgverzekering van HEMA? Kijk hiervoor in het vergoedingenoverzicht.

Lees hier de voorwaarden van de zorgverzekering van HEMA.