personal-best

De beste activity trackers onder de 150.-

geschreven door Patty

Stap een willekeurige (online) elektronica-winkel binnen en de kans is groot dat je er een activity tracker vindt. Een wat? Juist. Een horloge dat precies bijhoudt hoeveel stappen je zet, wat je hartslag is of hoeveel kcal je vandaag al kwijt bent. Een goede motivatie om meer te bewegen, nietwaar? Wij zochten daarom de vijf beste activity trackers onder de 150.- voor je uit.

Betaalbare activity trackers

Op basis van meer dan 10 verschillende testrapporten, selecteerden wij de vijf meest gewaardeerde en toch betaalbare activity trackers voor je. Natuurlijk bepaalt de prijs wel een beetje het gebruikte materiaal, maar los van dat is er voor weinig geld veel mogelijk.

Fitbit Charge 2

Een relatief betaalbare activity tracker die bijhoudt hoeveel je loopt (stappen, trappen en afstand), wat je hartslag is, hoeveel kcal je verbrandt of hoe je precies slaapt. Via een app kun je eenvoudig doelstellingen voor jezelf opgeven waaraan de tracker je gedurende de dag fijntjes herinnert. Zo geeft hij je een seintje als je nog niet genoeg bewogen hebt en laat hij je weten wanneer je je doelstellingen overtroffen hebt. Want ook dat is wel eens fijn. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor een bescheiden 140.-. Ondanks dat dit de duurste in ons rijtje is, biedt deze een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het design is mooi en de interface plus bijbehorende app werken fijn. Klein nadeel: hij kan alleen tegen waterspetters, maar je moet er niet mee onder de douche gaan staan.

Garmin Vivofit 4

Wil je meer bewegen en zoek je een stimulans? Voor zo’n 80.- is er de Garmin Vivofit 4. Hij heeft dan wel geen hartslagmeter of ingebouwde GPS, maar stimuleert je in de basis wel meer actief te zijn gedurende de dag. Net zoals de meeste andere beste activity trackers in ons rijtje begrijpt de Garmin Vivofit 4 automatisch wat voor workout je aan het doen bent. En legt de Garmin Connect app een goede analyse van je activiteit vast. Je kunt er zelfs je ochtendwekker mee instellen of dansen onder de douche. Het gebrek aan GPS dat juist zorgt voor de lange batterijduur is meteen ook het nadeel: afgelegde afstanden zijn niet helemaal nauwkeurig, maar dat kun je later in de app nog aanpassen. Oja, en wil je toch je route tijdens het hardlopen bepalen, zul je altijd je telefoon mee moeten nemen.

Moov Now

De batterij gaat wel zes maanden mee. Dat is misschien wel een van de allergrootste pluspunten aan de Moov Now: een prima basis tracker voor weinig geld (70.-). Natuurlijk mis je door de prijs ook een aantal features. Zo heeft deze tracker geen hartslagmeter noch een display waarop je je resultaten afleest: daarvoor zul je een app op je telefoon moeten installeren. Verder doet hij wel alles wat je nodig hebt om je eigen activiteiten nauwkeurig te loggen. Ongeacht wat voor activiteit dat is: rennen, zwemmen, fietsen tot zelfs crossfit wordt geanalyseerd. Je hebt hiervoor wel je telefoon als GPS-ontvanger nodig: de Moove Now is er namelijk niet mee uitgerust.

Amazfit Bip

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord: de Amazfit Bip. Afkomstig van een van de dochterondernemingen van een groot Chinees wearables merk. De batterij van dit apparaatje gaat tussen de 30 en 45 dagen mee, afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt. En of je de GPS aan hebt staan, want ook dat verkort de duur van de batterij behoorlijk. Verder biedt de Amazfit Bip je voor 60.- zowel een hartslagmeter, activiteiten- en slaaptracker, GPS-signaal en kun je er bovendien gewoon mee zwemmen (want hij is waterdicht). Een compleet fitnesshorloge dus. Enige punten van kritiek: de interface is niet zo kek als duurdere varianten. Datzelfde geldt voor de app (Android/iOS) die erbij hoort. Maar voor de prijs zie je dat misschien wel over het hoofd.

Huawei Band 2 Pro

Voor slechts 50.- biedt deze activity tracker je bijna alles: een hartslagmeter, GPS, slaaptracker, hij is waterproof en de batterij gaat zonder gps zo’n 14 dagen mee. Veel mogelijkheden in potentie, maar door de ietwat minder kwalitatieve software snapt hij niet altijd welke activiteit je doet of brengt de cijfers er niet helemaal nauwkeurig van in beeld. Als je dat voor dit bedrag voor lief neemt, is de Huawei Band 2 Pro een goed begin om je bewust te worden van jouw dagelijkse activiteiten. Om de verschillende statistieken te kunnen aflezen, kun je enkele apps downloaden. Zo biedt de Huawei Wear app je de mogelijkheid je instellingen aan te passen en is de Health app er om alle data mee te kunnen inzien.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.