HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vasectomie vergoeding: sterilisatie van de man

basisdekking
geen dekking
aanvullend 1, 2
geen dekking

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.

Als je geen kinderen meer wilt krijgen, kun je nadenken over sterilisatie. Een sterilisatie of vasectomie is een relatief eenvoudige ingreep, waardoor een man definitief onvruchtbaar wordt. Doordat zaadcellen de eicel van de vrouw niet langer meer bereiken, wordt zwangerschap voorkomen. HEMA Zorgverzekering biedt een vasectomie vergoeding via een aanvullende verzekering.

Vasectomie: impactvolle ingreep, goed verzekerd

Bij sterilisatie worden de zaadleiders van een man onderbroken en afgesloten met een draadje. De zaadlozing lijkt na de ingreep volkomen normaal, het sperma bevat alleen geen zaadcellen meer. Sterilisatie wordt beschouwd als een definitieve vorm van anticonceptie. Weet je zeker dat je geen kinderen meer wilt? Dan heb je via een aanvullende verzekering, Aanvullend 3, recht op een vasectomie vergoeding van 300.-. Hersteloperaties vallen niet onder de vergoeding vasectomie.

Vasectomie vergoeding na verwijzing huisarts

Voor een vasectomie vergoeding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Je hebt recht op een vergoeding vasectomie als de sterilisatie wordt uitgevoerd door een medisch specialist. In sommige gevallen kan je huisarts deze ingreep verrichten. Vraag van tevoren wel of je huisarts bevoegd is om deze behandeling uit te voeren.

Anticonceptie: voor een toekomstige kinderwens

Zijn jij en je partner op dit moment niet van plan om zwanger te worden, maar willen jullie in de toekomst wel kinderen? Dan kun je kiezen voor anticonceptie om een mogelijke zwangerschap te voorkomen. Hiervoor biedt HEMA Zorgverzekering - naast de vasectomie vergoeding - een anticonceptievergoeding. Raadpleeg ook altijd onze verzekeringsvoorwaarden, zodat je goed weet wat je vergoed krijgt.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.