HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

HEMA biedt geen osteopaat vergoeding

basisdekking
geen dekking
aanvullend 1,2,3
geen dekking

HEMA Zorgverzekering heeft geen osteopaat vergoeding of vergoeding voor andere alternatieve behandelingen of geneesmiddelen in de verzekering opgenomen. Wel informeren we je graag over wat osteopatie is. Osteopatie is een vorm van manuele geneeskunde. Een osteopaat behandelt gewrichten, kapsels, banden, spieren en andere weefsels met de handen, zonder dat hierbij apparatuur aan te pas komt. Osteopathie gaat uit van het zelfhelende vermogen van het menselijk lichaam.

Wat is manuele geneeskunde?

Een bezoek aan een osteopaat noemen we een alternatieve behandelwijze. Iedereen kan een afspraak maken en in samenspraak met de manueel therapeut een gerichte behandelmethode opstellen. Tijdens een intakegesprek probeert de osteopaat op basis van de klacht, de leefwijze en de ziektegeschiedenis van de patiënt te achterhalen in welk bewegingssysteem de oorzaak van de klacht ligt. Na het lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan opgesteld.

Geen osteopaat vergoeding, wel fysiozorg

Vanuit de basisverzekering keert HEMA Zorgverzekering geen osteopaat vergoeding uit voor behandelingen bij een osteopatiepraktijk. Ook kun je je niet aanvullend verzekeren voor het vergoeden van andere alternatieve behandelwijzen. Wel kun je je bij HEMA Zorgverzekering aanvullend verzekeren voor fysio- en oefentherapie. In een heel enkel geval wordt fysio- en oefentherapie ook vergoed vanuit de basisverzekering. Check wel vooraf de verzekeringsvoorwaarden of bel met de Zorgadviseur. Voor je het weet ben je weer op de been!

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.