HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Orthodontie vergoeding: succes verzekerd

Wat is er nu mooier dan rechte tanden? Heb jij of heeft je kind last van een onregelmatig gevormd gebit, dan kun je daar met orthodontie iets aan doen. Met behulp van een beugel worden de tanden keurig op een rij gezet, voor een nog mooiere glimlach. We vertellen je graag alles over onze stralende orthodontie vergoeding.

Uitzondering op de regel

Bij HEMA Zorgverzekering ontvang je alleen in uitzonderlijke gevallen een vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering. Is er sprake van een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van het tand-kaak-stelsel, dan is er recht op orthodontische hulp.

Aanvullende orthodontie vergoeding: tot 2000.-

Ben je jonger dan 18 jaar, dan krijg je een orthodontie vergoeding tot een maximumbedrag. Dit bedrag (2000.-) is geldig voor de hele verzekeringsduur en is van toepassing wanneer je een Aanvullend 3-verzekering hebt. Voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit houdt in dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding ontvangt voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van Aanvullend 3. Wanneer je deze aanvullende dekking in het gehele afgelopen jaar al had, vervalt de wachttijd.

Geen eigen risico

Voor orthodontie geldt geen eigen risico bij een aanvullende verzekering en je kunt terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus. De orthodontie vergoeding van HEMA Zorgverzekering geldt alleen voor zorgaanbieders in Nederland of de grensstreek (tot 15 kilometer van de Nederlandse grens). Natuurlijk kun je je bij ons ook voor andere tandheelkundige hulp verzekeren via een tandartsverzekering.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.