HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Kinderdagverblijf vergoeding bij ziekenhuisopname

Op het moment dat je in het ziekenhuis wordt opgenomen, bijvoorbeeld na een ongeval of voor een geplande operatie, kun je in die periode -tijdelijk of langdurig- niet voor je kinderen zorgen. In dat geval kan kinderopvang uitkomst bieden. HEMA Zorgverzekering biedt een kinderdagverblijf vergoeding bij ziekenhuisopname vanuit de aanvullende verzekering Aanvullend 3. Een zorg minder gedurende jouw ziekenhuisopname.

Drie maanden per kalenderjaar

Moet je noodgedwongen naar het ziekenhuis en heb je geen opvang voor je kind? Door een aanvullende verzekering Aanvullend 3 af te sluiten heb je recht op een kinderdagverblijf vergoeding. Ook wanneer je door een ongeval in het ziekenhuis belandt. De bijdrage in de kosten betreft maximaal 20.- per dag, vanaf de 11e dag van de ziekenhuisopname tot maximaal 3 maanden per kalenderjaar. Kinderopvang is vooral bedoeld voor kinderen die nog niet zo goed voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen. Je kunt aanspraak maken op de vergoeding wanneer een of meer kinderen jonger dan 12 jaar deel uitmaken van jouw gezin.

Heb ik recht op een kinderdagverblijf vergoeding?

Breng je -terwijl je in het ziekenhuis ligt- je kind of kinderen onder bij een dagopvang, in een kinderdagverblijf of kindercrèche, bij de buitenschoolse opvang (BSO) of in de gastouderopvang? Dan ontvang je een kinderdagverblijf vergoeding. Word je in het ziekenhuis opgenomen vanwege een bevalling, revalidatie of in verband met de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan geldt de vergoeding niet. Kinderopvang valt niet onder het eigen risico. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.