HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Een GGZ vergoeding voor een helpende hand

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: ja
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2, 3
geen dekking

Als je geestelijk in de knoop zit en de hulp nodig hebt van een psycholoog, therapeut of psychiater, kan je deze hulp in bepaalde gevallen vergoed krijgen. De medische wereld spreekt in zo’n geval van Generalistische Basis GGZ, beter bekend als psychische zorg. We vertellen je graag meer over de voorwaarden, mogelijkheden en de GGZ vergoeding van HEMA Zorgverzekering.

Welke psychische zorg wordt vergoed?

Voor geestelijke gezondheidszorg kun je terecht bij een gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, psychiater en klinisch psycholoog. De zorgaanbieder moet beschikken over een kwaliteitsstatuut naar voorbeeld van het model kwaliteitsstatuut GGZ van Zorginstituut Nederland. Niet elke behandeling wordt vergoed via de basisverzekering. Lees onze verzekeringsvoorwaarden door of neem contact op met onze Zorgadviseur voordat je een afspraak maakt. Zo voorkom je dat je zonder er zelf erg in te hebben een GGZ vergoeding misloopt. Ook heb je altijd een verwijsbrief van je huisarts of medisch specialist nodig. In deze verwijsbrief moet vermeld staan welke DSM-aandoening de arts denkt dat je hebt. Klachten of problemen die niet onder de aanspraak psychische zorg vallen zijn onder meer hulp bij relatieproblemen, problemen op het werk en opvoedkundige behandelingen.

Ontvang een GGZ vergoeding

De zorgverzekeraar heeft met verschillende zorgaanbieders afspraken gemaakt, onder meer omtrent wachttijden, het betalen van je rekening en de kwaliteit van de geleverde zorg. Kies je voor een behandeling bij een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ontvang je een GGZ vergoeding. Besluit je naar een niet-gecontracteerde aanbieder te gaan, dan keren we een vergoeding uit van 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn. Ontvang een GGZ-vergoeding. Voor psychische zorg geldt het eigen risico.

Vergoeding GGZ voor jongeren

Psychische zorg aan jongeren tot 18 jaar valt onder de Jeugdwet. De gemeente waar je woont, is verantwoordelijk voor het vergoeden van Jeugdzorg. Hierdoor vervalt de GGZ vergoeding via de zorgverzekering. Ook bepaalt de gemeente hoe je toegang krijgt tot deze zorg en wie je hierbij kunt betrekken. Jeugdzorg is speciaal gericht op kinderen die bescherming nodig hebben, met justitie in aanraking zijn geweest of kampen met een psychische- of ontwikkelingsstoornis.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.