HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding diëtist: advies over eetgewoonten

Wil je advies inwinnen over je voeding en eetgewoonten? Een arts of medisch specialist kan je in dit geval, met het oog op een medisch doel, doorverwijzen naar een diëtist. Deze voorlichting, ook wel diëtiek genoemd, kan je lichamelijke gezondheid bevorderen. Bijvoorbeeld door persoonlijk advies te krijgen over een bepaald eetpatroon of een dieet. Onze basiszorgverzekering biedt een vergoeding diëtist voor maximaal drie behandeluren. Aan het einde van deze alinea toevoegen: Kinderen tot 18 jaar hebben recht op nog eens 4 behandeluren als je een aanvullende verzekering 3 hebt afgesloten. Voor een vergoeding diëtist geldt het eigen risico.

Persoonlijke voorlichting van een diëtist

Bij dieetadvisering wordt gewerkt met behandeluren. Onder deze uren vallen de gesprekken die je voert met een diëtist en de tijd die nodig is voor jouw persoonlijke voorlichting. Denk onder meer aan het opzoeken van informatie, het samenstellen van een dieetadvies of het verzorgen van een rapportage voor een medisch specialist. De vergoeding diëtist bedraagt drie behandeluren. Deze gebruikt een aangewezen specialist onder meer voor het ontdekken en bestuderen van voedingspatronen en waar nodig het aanpassen van eetgewoonten. In onze overzichtelijke voorwaarden lees je alles over deze vorm van voedingsadvies.

Vergoeding dieetpreparaten

We vergoeden, indien je niet uitkomt met aangepaste normale voeding en andere producten van bijzondere voeding zoals voedselallergie en of een stofwisselingsstoornis, verschillende dieetpreparaten vanuit de basisverzekering. Hieronder vallen polymere, oligomere, monomere en modulaire dieetpreparaten. Heb je een Aanvullend 2- of Aanvullend 3-dekking afgesloten? Dan krijg je tot 150.- vergoed voor het gebruik van dieetpreparaten. In de voorwaarden staat beschreven in welke gevallen je recht hebt op deze vergoeding.

Vergoeding diëtist: welke aanbieder?

Ga je naar een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde diëtist, die direct toegankelijk is? Dan heb je geen verwijzing van een arts of medisch specialist nodig. Deze diëtisten zijn te vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Bezoek je een gecontracteerde diëtist die niet direct toegankelijk is, een niet-gecontracteerde diëtist of een dieetdeskundige die werkzaam is in een ziekenhuis, verzorgingstehuis of revalidatiecentrum? Dan heb je een schriftelijke verwijzing van je huisarts, bedrijfsarts of jeugdarts nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding diëtist. Dat geldt ook wanneer je kiest voor diëtiek buiten de diëtistpraktijk.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.