Vergoeding diëtist: advies over eetgewoonten

wat krijg ik vergoed?

basisdekking

gecontracteerde zorgaanbieder:

 • 3 behandeluren
 • er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

 • 3 behandeluren, vergoeding 75% van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven
 • er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

eigen risico: ja
eigen bijdrage: nee

aanvullende dekkingen

aanvullend 1

 • geen dekking

aanvullend 2

 • geen dekking

aanvullend 3

 • kinderen tot 18 jaar 4 behandeluren extra

dietist

Wil je advies inwinnen over je voeding en eetgewoonten? Een arts of medisch specialist kan je in dit geval, met het oog op een medisch doel, doorverwijzen naar een diëtist. Deze voorlichting, ook wel diëtiek genoemd, kan je lichamelijke gezondheid bevorderen. Bijvoorbeeld door persoonlijk advies te krijgen over een bepaald eetpatroon of een dieet. Onze basiszorgverzekering biedt een vergoeding diëtist voor maximaal drie behandeluren.Kinderen tot 18 jaar hebben recht op nog eens 4 behandeluren als je een aanvullende verzekering 3 hebt afgesloten. Voor een vergoeding diëtist geldt het eigen risico.

Persoonlijke voorlichting van een diëtist

Bij dieetadvisering wordt gewerkt met behandeluren. Onder deze uren vallen de gesprekken die je voert met een diëtist en de tijd die nodig is voor jouw persoonlijke voorlichting. Denk onder meer aan het opzoeken van informatie, het samenstellen van een dieetadvies of het verzorgen van een rapportage voor een medisch specialist. De vergoeding diëtist bedraagt drie behandeluren. Deze gebruikt een aangewezen specialist onder meer voor het ontdekken en bestuderen van voedingspatronen en waar nodig het aanpassen van eetgewoonten. In onze overzichtelijke voorwaarden lees je alles over deze vorm van voedingsadvies.

Overgewicht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Vanuit de Basisverzekering vergoeden wij Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van je leeftstijl. Lees meer over GLI.

Vergoeding dieetpreparaten

We vergoeden, indien je niet uitkomt met aangepaste normale voeding en andere producten van bijzondere voeding zoals voedselallergie en of een stofwisselingsstoornis, verschillende dieetpreparaten vanuit de basisverzekering. Hieronder vallen polymere, oligomere, monomere en modulaire dieetpreparaten. Heb je een Aanvullend 2- of Aanvullend 3-dekking afgesloten? Dan krijg je tot 150.- vergoed voor het gebruik van dieetpreparaten. In de voorwaarden staat beschreven in welke gevallen je recht hebt op deze vergoeding.

Vergoeding diëtist: welke aanbieder?

Ga je naar een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde diëtist, die direct toegankelijk is? Dan heb je geen verwijzing van een arts of medisch specialist nodig. Deze diëtisten zijn te vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Bezoek je een gecontracteerde diëtist die niet direct toegankelijk is, een niet-gecontracteerde diëtist of een dieetdeskundige die werkzaam is in een ziekenhuis, verzorgingstehuis of revalidatiecentrum? Dan heb je een verwijzing van je huisarts, bedrijfsarts of jeugdarts nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding diëtist. Dat geldt ook wanneer je kiest voor diëtiek buiten de diëtistpraktijk.

Contact
heb je vragen?

De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Of bekijk onze pakketwijzer

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • gewoon naar ieder ziekenhuis en huisarts in NL
 • 10% extra korting op je HEMA aankopen
 • online en telefonisch bereikbaar
 • eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
 • altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
 • simpel overstappen met de HEMA Klantenservice