HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Een sterilisatie vergoeding voor vrouwen en mannen

De aanvullende verzekering van HEMA Zorgverzekering biedt een sterilisatie vergoeding voor zowel vrouwen als mannen. Bij een vrouw voorkomt sterilisatie een zwangerschap doordat zaadcellen de eicel niet langer bereiken. Sterilisatie bij de man (vasectomie) is een ingreep waardoor je definitief onvruchtbaar wordt. De vasectomie is geen bijzonder lastige of ingewikkelde ingreep en kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Sterilisatievergoeding: Aanvullend 2 en 3

Wil je in aanmerking komen voor een sterilisatievergoeding, sluit dan een aanvullende verzekering af naast je basisverzekering. Met Aanvullend 2 en Aanvullend 3 van HEMA Zorgverzekering wordt de sterilisatie-ingreep 100% vergoed. Hiervoor geldt geen eigen risico. Je hebt recht op de vergoeding wanneer je hiervoor een medisch specialist of een huisarts bezoekt. Om de medisch specialist te kunnen bezoeken, is een verwijzing van de huisarts nodig. Hersteloperaties worden niet vergoed.

Welke anticonceptievergoedingen zijn er?

Voordat je kiest voor sterilisatie, raden we je aan een offerte bij je zorgaanbieder op te vragen. Zo kun je vooraf precies nagaan welk deel van de kosten onder je aanvullende verzekering valt, welk deel onder de basisverzekering en welk deel je misschien zelf nog moet betalen. Je hebt recht op een sterilisatie vergoeding wanneer je 21 jaar of ouder bent. Wil je meer weten over de anticonceptievergoedingen van HEMA Zorgverzekering? Lees alles over vergoedingen voor middelen om zwangerschappen te voorkomen.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.