HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Een sterilisatie vergoeding voor vrouwen en mannen

basisdekking
geen dekking
aanvullend 1, 2
geen dekking

vergoeding sterilisatie mannen: 300.-
vergoeding sterilisatie vrouwen: 1.200.-

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

De aanvullende verzekering van HEMA Zorgverzekering biedt een sterilisatie vergoeding voor zowel vrouwen als mannen. Bij een vrouw voorkomt sterilisatie een zwangerschap doordat zaadcellen de eicel niet langer bereiken. Sterilisatie bij de man (vasectomie) is een ingreep waardoor je definitief onvruchtbaar wordt. De vasectomie is geen bijzonder lastige of ingewikkelde ingreep en kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Sterilisatievergoeding: Aanvullend 3

Wil je in aanmerking komen voor een sterilisatievergoeding, sluit dan een aanvullende verzekering af naast je basisverzekering. Aanvullend 3 van HEMA Zorgverzekering vergoedt sterilisatie van mannen voor 300.- en van vrouwen voor 1.200.- .Hiervoor geldt geen eigen risico. Je hebt recht op de vergoeding wanneer je hiervoor een medisch specialist of een huisarts bezoekt. Om de medisch specialist te kunnen bezoeken, is een verwijzing van de huisarts nodig. Hersteloperaties worden niet vergoed.

Welke anticonceptievergoedingen zijn er?

Voordat je kiest voor sterilisatie, raden we je aan een offerte bij je zorgaanbieder op te vragen. Zo kun je vooraf precies nagaan welk deel van de kosten onder je aanvullende verzekering valt, welk deel onder de basisverzekering en welk deel je misschien zelf nog moet betalen. Je hebt recht op een sterilisatie vergoeding wanneer je 21 jaar of ouder bent. Wil je meer weten over de anticonceptievergoedingen van HEMA Zorgverzekering? Lees alles over vergoedingen voor middelen om zwangerschappen te voorkomen.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.