HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding nuvaring: vanuit de basis- of aanvullende verzekering

Als je anticonceptie gebruikt, is het fijn als dit door je zorgverzekering wordt vergoed. Tot 21 jaar wordt anticonceptie, zoals de nuvaring, vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 21 jaar wordt het vergoed vanuit je aanvullende verzekering, behalve als er een medische indicatie is. Dan wordt vanaf 21 jaar de nuvaring vergoed vanuit de basisverzekering.

Nuvaring vergoeding: eigen risico en eigen bijdrage

Als de nuvaring vergoed wordt vanuit je basisverzekering, dan betaal je eigen risico. Wordt de nuvaring vanuit je aanvullende verzekering vergoed, dan betaal je geen eigen risico. Voor de nuvaring betaal je wel een eigen bijdrage, als dit wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Andere anticonceptiemiddelen

Wil jij overstappen naar een andere vorm van anticonceptie en wil je weten of dit vergoed wordt door je HEMA Zorgverzekering? In alle drie de aanvullende verzekeringen wordt anticonceptie 100% vergoed. Kijk voor een volledig overzicht van de soorten anticonceptie in onze voorwaarden.

Een aanvullende verzekering afsluiten

Voor de vergoeding van je nuvaring als je 21 jaar of ouder bent, heb je een aanvullende verzekering nodig. Met een aanvullende verzekering krijg je zorgkosten vergoed die niet of slechts gedeeltelijk vergoed worden in de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is er bijvoorbeeld ook voor fysiotherapie, orthodontie en oefentherapie. Via onze website kun je snel en eenvoudig je premie berekenen en een aanvullende verzekering afsluiten.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.