Samen­Gezond

springend vrouw

omarm jouw gezondheid

SamenGezond met HEMA

Een goede nachtrust, een gevarieerd eetpatroon of voldoende beweging; het draagt allemaal bij aan een goede gezondheid en een langer leven. In samenwerking met SamenGezond helpt HEMA je dan ook om hier bewust mee om te gaan. Of om te leren wat je kunt doen om jouw leefstijl blijvend te verbeteren. Omdat dit soms al genoeg van je vraagt, is het helemaal gratis. Zélfs als je meedoet met leuke acties.

zorg voor jezelf met SamenGezond

Wij helpen je met het maken van de juiste keuzes voor een gezonde leefstijl. Want door beter voor jezelf te zorgen, verklein je de kans op ziekten en verlagen we gezamenlijk onze zorgkosten. We stimuleren je dan ook om de beste keuzes te maken. En belonen je hiervoor.

dit biedt SamenGezond jou

 • beweeg mee voor flinke kortingen in de webshop
 • gratis e-mailcoaching in beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress
 • wetenschappelijke informatie, gebundeld en helder verwoord

met HEMA zorgverzekering

 • tot 75.- korting op brillen
 • korting op een EHBO/Reanimatiecursus
 • korting op voedingsadvies, leefstijladvies en persoonlijke gezondheidscheck
 • gratis Fysiofitheidsscan

veelgestelde vragen

 • Ga naar samengezond.nl. Log in en klik rechtsboven op ‘ingelogd’. Klik op het blokje ‘verzekerd bij HEMA, Menzis, Anderzorg?’ en vul je persoonlijke verzekerdennummer in.

 • Dit kan door jouw verzekerdennummer toe te voegen aan de app. Zo weten we dat jij een klant bent van HEMA zorgverzekering en spaar je automatisch mee voor leuke extra’s en kortingen

 • Ja. Iedereen mag gratis meedoen met SamenGezond. Een gezonder Nederland is namelijk goed voor iedereen. Als klant van HEMA zorgverzekering spaar je hierbij voor leuke extra’s, kortingen of aanvullende vergoedingen als je meebeweegt.

 • De online coach is een gratis dienst waarvoor je je kunt inschrijven. Je ontvangt hierbij zes e-mails met tips, weetjes en opdrachten om gezonde keuzes te maken en vol te houden. Je kiest zelf op welk gebied je gecoacht wordt.

 • In eerste instantie wordt je fitscore berekend op basis van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht. Hoe meer gegevens door het gebruik van de app worden toegevoegd, hoe persoonlijker de score wordt. De app houdt namelijk naast je bewegingen bijvoorbeeld ook je slaapritme bij. Zo wordt jouw fitscore elke dag anders.

 • Je kunt op verschillende manieren punten sparen. Wanneer je met de app je wandeling of fietstocht bijhoudt bijvoorbeeld. Je kunt ook punten sparen met het beantwoorden van coachvragen of het behalen van je persoonlijke coachdoelen. Hoeveel punten je krijgt is gebaseerd op jouw persoonlijke niveau en hangt af van de geleverde inspanning. De score wordt hierbij uitgedrukt in MET. Hoe hoger de inspanning, hoe hoger de MET. Eén MET staat ongeveer gelijk aan 6 punten. Daarnaast kun je ook met weekdoelen punten sparen. Haal je jouw weekdoel? Dan verdien je 250 punten.

 • Ga naar de webshop op samengezond.nl/shop om je punten om te wisselen voor leuke producten of kortingen.

10% korting bij HEMA

Online en in de winkel

Na het afsluiten van je zorgverzekering ontvang je een verzekerdennummer. Deze vind je op je polisblad. Wanneer je deze activeert op je ‘meer HEMA’ account, krijg je het hele jaar door 10% extra korting op bijna alles in de winkel en webshop.

naar gelukskorting


pakketwijzer

Ontdek in een paar minuten welke verzekering het best bij je past. Zo ben je nooit over- of onderverzekerd.

naar pakketwijzer