hoe gezond
ben jij?

vrouw met sinaasappelschijven voor haar ogen

laat ons zien hoe gezond jij bezig bent

hoe gezond ben jij?

Bij HEMA doen we er alles aan om jouw leven leuker, beter en makkelijker te maken. En omdat een goede gezondheid de basis van een gelukkig leven is, zorgen we hier graag voor. Want wie goed in zijn vel zit, slaapt beter en heeft veel minder kans op het krijgen van vervelende ziektes. Natuurlijk is onze zorgverzekering er wanneer het even tegenzit, maar ook als je helemaal geen zorgverzekering bij ons hebt, zorgen we voor je. Met de vele ontspannende, gelukbrengende en vitaminerijke producten in onze winkel bijvoorbeeld. En het gratis vitaliteitsprogramma SamenGezond met HEMA. Want voorkomen is beter dan genezen.

deel met ons jouw gezonde leefstijl

Upload jouw foto of video waarmee je laat zien dat jij al goed bezig bent met jouw gezondheid en ontvang een gratis persoonlijke gezondheidscheck. Hiermee krijg je een compleet beeld van jouw gezondheid. Bovendien ontvang je praktisch en wetenschappelijk onderbouwd advies waarmee je direct aan de slag kunt.

laat je inspireren door de gezonde leefstijl van anderen

SamenGezond met HEMA

Een goede nachtrust, een gevarieerd eetpatroon of voldoende beweging; het draagt allemaal bij aan een goede gezondheid en een langer leven. In samenwerking met SamenGezond helpt HEMA je dan ook om hier bewust mee om te gaan. Of om te leren wat je kunt doen om jouw leefstijl blijvend te verbeteren. Omdat dit soms al genoeg van je vraagt, is het helemaal gratis. Zélfs als je meedoet met leuke acties.

zorg voor jezelf met SamenGezond

Wij helpen je met het maken van de juiste keuzes voor een gezonde leefstijl. Want door beter voor jezelf te zorgen, verklein je de kans op ziekten en verlagen we gezamenlijk onze zorgkosten. We stimuleren je dan ook om de beste keuzes te maken. En belonen je hiervoor.

dit biedt SamenGezond jou

 • beweeg mee voor gratis producten en cadeaubonnen
 • gratis coaching in beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress
 • professionele hulp bij de keuzes voor een gezonde leefstijl
 • wetenschappelijke informatie, gebundeld en helder verwoord

met HEMA zorgverzekering

 • tot 75.- korting op brillen
 • korting op een EHBO/Reanimatiecursus
 • korting op voedingsadvies, leefstijladvies,en persoonlijke gezondheidscheck
 • gratis Fysiofitheidsscan

veelgestelde vragen

 • Ga naar samengezond.nl. Log in en klik rechtsboven op ‘ingelogd’. Klik op het blokje ‘verzekerd bij HEMA, Menzis, Anderzorg?’ en vul je persoonlijke verzekerdennummer in.

 • Dit kan door jouw verzekerdennummer toe te voegen aan de app. Zo weten we dat jij een klant bent van HEMA zorgverzekering en spaar je automatisch mee voor leuke extra’s en kortingen

 • Ja. Iedereen mag gratis meedoen met SamenGezond. Een gezonder Nederland is namelijk goed voor iedereen. Als klant van HEMA zorgverzekering spaar je hierbij voor leuke extra’s, kortingen of aanvullende vergoedingen als je meebeweegt.

 • De online coach is een gratis dienst waarvoor je je kunt inschrijven. Je ontvangt hierbij zes e-mails met tips, weetjes en opdrachten om gezonde keuzes te maken en vol te houden. Je kiest zelf op welk gebied je gecoacht wordt.

 • In eerste instantie wordt je fitscore berekend op basis van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht. Hoe meer gegevens door het gebruik van de app worden toegevoegd, hoe persoonlijker de score wordt. De app houdt namelijk naast je bewegingen bijvoorbeeld ook je slaapritme bij. Zo wordt jouw fitscore elke dag anders.

 • Je kunt op verschillende manieren punten sparen. Wanneer je met de app je wandeling of fietstocht bijhoudt bijvoorbeeld. Je kunt ook punten sparen met het beantwoorden van coachvragen of het behalen van je persoonlijke coachdoelen. Hoeveel punten je krijgt is gebaseerd op jouw persoonlijke niveau en hangt af van de geleverde inspanning. De score wordt hierbij uitgedrukt in MET. Hoe hoger de inspanning, hoe hoger de MET. Eén MET staat ongeveer gelijk aan 6 punten. Daarnaast kun je ook met weekdoelen punten sparen. Haal je jouw weekdoel? Dan verdien je 250 punten.

 • Ga naar de webshop op samengezond.nl/shop om je punten om te wisselen voor leuke producten of kortingen.

10% korting bij HEMA

Online en in de winkel

Na het afsluiten van je zorgverzekering ontvang je een verzekerdennummer. Deze vind je op je polisblad. Wanneer je deze activeert op je ‘meer HEMA’ account, krijg je het hele jaar door 10% extra korting op bijna alles in de winkel en webshop.

naar gelukskorting


pakketwijzer

Ontdek in een paar minuten welke verzekering het best bij je past. Zo ben je nooit over- of onderverzekerd.

naar pakketwijzer