samen
gezond met
HEMA

samengezond logo
sportende vrouw

beweeg voor gratis shoptegoed

beloon jouw gezond gedrag

ga jij de uitdaging aan?

In de Beweegrichtlijnen staat dat 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig is voor een goede gezondheid. En een goede gezondheid, dat wil toch iedereen? En met de Dagelijkse Dertig kun je dit volledig in je eigen tempo doen. Of je nu gaat wandelen of hardlopen. Het maakt niet uit. Zolang je maar 30 minuten aaneengesloten in de buitenlucht beweegt. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets, want 30 minuten bewegen per dag heeft een goed effect op je lichaam.

Doe van 8 t/m 14 februari 2021 mee aan de Dagelijkse Dertig. Dan werk je aan je gezondheid, ontvang je een cadeaubon van Sportshopsdirect.nl óf maak je de Hartstichting blij met een donatie.

doe mee

dit biedt SamenGezond jou

voor iedereen

 • sparen voor gratis producten bij voldoende beweging
 • coaching in beweging, voeding, ontspanning, slaap en stress
 • hulp bij keuzes voor een gezonde leefstijl
 • stimulans om op jouw niveau te bewegen
 • wetenschappelijke informatie ter onderbouwing

met HEMA zorgverzekering

 • tot 75.- korting op brillen en lenzen (vanaf 1 januari 2021)
 • korting op een EHBO/Reanimatiecursus
 • korting op voedingsadvies, leefstijladvies,en persoonlijke gezondheidscheck
 • gratis Fysiofitheidsscan

test je gezondheid

Met het invullen van de test krijg je inzicht in je gezondheid. Daarnaast kun je met de SamenGezond app werken aan je eigen fitscore. Natuurlijk gaat dit over meer dan jouw conditie alleen: we noemen het de 6 dimensies van gezondheid. Deze wordt persoonlijker en nauwkeuriger als je meer gegevens registreert. Hoe hoger je scoort, hoe gezonder je bent. Scoor je op sommige dimensies nog laag? Dan weet je waaraan je kunt werken. SamenGezond geeft je hierbij tips en online coaching.

test mijn gezondheid

veelgestelde vragen

 • Ga naar samengezond.nl. Log in en klik rechtsboven op ‘ingelogd’. Klik op het blokje ‘verzekerd bij HEMA, Menzis, Anderzorg?’ en vul je persoonlijke verzekerdennummer in.

 • Dit kan door jouw verzekerdennummer toe te voegen aan de app. Zo weten we dat jij een klant bent van HEMA zorgverzekering en spaar je automatisch mee voor leuke extra’s en kortingen

 • Ja. Iedereen mag gratis meedoen met SamenGezond. Een gezonder Nederland is namelijk goed voor iedereen. Als klant van HEMA zorgverzekering spaar je hierbij voor leuke extra’s, kortingen of aanvullende vergoedingen als je meebeweegt.

 • De online coach is een gratis dienst waarvoor je je kunt inschrijven. Je ontvangt hierbij zes e-mails met tips, weetjes en opdrachten om gezonde keuzes te maken en vol te houden. Je kiest zelf op welk gebied je gecoacht wordt.

 • In eerste instantie wordt je fitscore berekend op basis van je leeftijd, geslacht, lengte en gewicht. Hoe meer gegevens door het gebruik van de app worden toegevoegd, hoe persoonlijker de score wordt. De app houdt namelijk naast je bewegingen bijvoorbeeld ook je slaapritme bij. Zo wordt jouw fitscore elke dag anders.

 • Je kunt op verschillende manieren punten sparen. Wanneer je met de app je wandeling of fietstocht bijhoudt bijvoorbeeld. Je kunt ook punten sparen met het beantwoorden van coachvragen of het behalen van je persoonlijke coachdoelen. Hoeveel punten je krijgt is gebaseerd op jouw persoonlijke niveau en hangt af van de geleverde inspanning. De score wordt hierbij uitgedrukt in MET. Hoe hoger de inspanning, hoe hoger de MET. Eén MET staat ongeveer gelijk aan 6 punten. Daarnaast kun je ook met weekdoelen punten sparen. Haal je jouw weekdoel? Dan verdien je 250 punten.

 • Ga naar de webshop op samengezond.nl/shop om je punten om te wisselen voor leuke producten of kortingen.

10% korting bij HEMA

Online en in de winkel

Na het afsluiten van je zorgverzekering ontvang je een verzekerdennummer. Deze vind je op je polisblad. Wanneer je deze activeert op je ‘meer HEMA’ account, krijg je het hele jaar door 10% extra korting op bijna alles in de winkel en webshop.

naar gelukskorting


pakketwijzer

Ontdek in een paar minuten welke verzekering het best bij je past. Zo ben je nooit over- of onderverzekerd.

naar pakketwijzer