waarom leuke dingen doen belangrijk is

geschreven door Sanne

Het klinkt logisch en vanzelfsprekend, maar wist je dat plezier hebben een essentiële levensbehoefte is? Het houdt ons gezond, maakt ons gelukkiger en brengt balans in een druk bestaan. Genoeg reden om bewust wat tijd vrij te maken om leuke dingen te doen, want leuke dingen doen staat gelijk aan plezier hebben.

plezier hebben met een klein budget

Een uitje ondernemen is ideaal om een bewust moment van plezier te creëren. Het hoeft niet altijd geld te kosten of veel tijd in beslag te nemen, en soms geeft het extra glans aan je dag. Dus wat heb je te verliezen? We inspireren je graag hoe je met een klein budget leuke dingen kunt doen.

wordt wakker met de natuur

De natuur heeft een heilzame werking. De combinatie van frisse buitenlucht, zingende vogels en verschillende planten en bloemen hebben een rustgevende werking op onze gezondheid. Sta eens extra vroeg op en geniet van de natuur in al haar rust tijdens een ochtendwandeling.

ontdek een andere stad

Leuke dingen doen in een stad in eigen land. Veel VVV-kantoren bieden een gratis wandelroute door de stad aan. Van een historische stadswandeling tot een speurtocht speciaal voor de kleintjes.

een dag niet gekookt is een dag niet geleefd

De opkomst van kookprogramma’s is de laatste jaren flink gestegen en met een reden! Eten brengt mensen samen en blijft enorm populair in het lijstje van leuke dingen doen. Genieten van lekker eten maakt ons gelukkig dus genoeg reden om af en toe een avondje te koken met vrienden of familie!

leuke dingen doen verbreedt je culturele horizon

Ook aan een festival hoeft niet altijd een prijskaartje te hangen. Geniet van verschillende theaterstukken of concerten tijdens bijvoorbeeld de Uitmarkt in Amsterdam, een van de grootste culturele festivals in Nederland.

op stap met je trouwste vriend

Heb je een hond als huisdier? Dan weet je dat je niet overal met je trouwe viervoeter terecht kan. Doggydating.com helpt je in de zoektocht naar leuke dingen doen met je hond. Je vindt er talloze losloopgebieden in Nederland waar je samen een mooie wandeling kunt maken en plekken waar je hond het hele jaar door vrij mag zwemmen. Een leuke bijkomstigheid is dat je vaak gelijkgestemden tegenkomt zodat niet alleen je hond maar ook jij nieuwe vrienden maakt!

pluk er de wilde vruchten van

Ook dichtbij huis kun je leuke dingen doen. Zo kun je met de Wildplukwijzer zien waar bij jou in de buurt diverse kruiden, fruitbomen of wilde paddenstoelen groeien. Je kunt je mede wildplukkers helpen door de notenboom die bij jou in het park groeit, toe te voegen aan de kaart. Eten uit de vrije natuur bevat vaak veel meer vitamines en mineralen. Dat is dubbel genieten!

leuke dingen doen in het donker

Meer een avondmens? Doe een gratis ontdekkingstocht in het duister en laat je verrassen door verschillende artistiek uitgelichte locaties in Utrecht. Trajectum Lumen voert je van het centraal gelegen Vredenburg langs een aantal lichtinstallaties van gerenommeerde lichtkunstenaars. Download de gratis route of boek een rondleiding met gids.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.