akte van cessie

wat gaat er wijzigen?

Als je vanaf 1 april gebruik gaat maken van wijkverpleging, mondzorg of hulpmiddelen dan betaal je de rekening (nota, factuur) van de zorgkosten eerst zelf als:

  • de zorgaanbieder geen contract met ons heeft en
  • je voor het eerst naar deze zorgaanbieder gaat
  • of je begint een nieuwe behandeling bij je huidige zorgaanbieder

Je vraagt van te voren toestemming aan. Daarna kun je de rekening (nota, factuur) bij ons declareren.. Je HEMA basisverzekering vergoed 70% tot 100% van deze rekening.

je zorgpremie goed en simpel, binnen 3 minuten ontvangen

bereken je premie

toestemming voor wijkverpleging aanvragen

Download hier de toestemmingsformulier. Heb je een al een akte van cessie van vóór 1 april 2019? Dan blijft deze geldig. Je hoeft ook niet opnieuw toestemming te vragen..

wat is een akte van cessie

Met een akte van cessie draag je, de verzekerde, het recht op vergoeding door de zorgverzekeraar over aan een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Jouw zorgaanbieder kan dan, namens jou, rechtstreeks de zorg declareren bij de zorgverzekeraar. Je hoeft het bedrag niet eerst zelf te betalen.

Vanaf 1 januari 2019 geldt er een verbod op de akte van cessie. De afgelopen maanden waren een overgangsperiode. Vanaf 1 april geldt het verbod voor mondzorg, wijkverpleging en hulpmiddelen. Vanaf 1 mei gaat het verbod in voor GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en MSZ (medisch specialistische zorg).

waarom gaat die veranderen?

Je zorgverzekering koopt voor haar verzekerden kwalitatief goede en betaalbare zorg in. Nu en in de toekomst. We maken afspraken met zorgaanbieders op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg. Dit leggen we vast in een contract. Verzekerden die gebruik maken van zorg van niet-contracteerde zorgaanbieders weten niet precies wat de vergoedingen zijn en hen is niet altijd helder wat de kwaliteit van zorg is. Als zorgverzekeraar is het onze taak om je te verwijzen naar goede en doelmatige zorg. We hebben met veel zorgaanbieders een contract, deze vind je in de zorgvinder.

HEMA Klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.
Bel naar 088-222 4114
maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

bekijk alle veelgestelde vragen

download de HEMA Zorg app

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

reviews

Ben je ook benieuwd wat HEMA klanten vinden hun zorgverzekering? Bekijk het op de review-pagina. En als je al klant bent, laat dan een review achter en maak kans op een HEMA cadeaukaart t.w.v. 50.-. 

lees meer