HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Wortelkanaalbehandeling vergoeding bij acute pijn

uitzonderingen

Kinderen tot 18 jaar krijgen een wortelkanaalbehandeling vergoed via de basisverzekering

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: nee
eigen bijdrage: nee

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 250.-), geen vergoeding voor orthodontie

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 500.-), geen vergoeding voor orthodontie

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 750.-), geen vergoeding voor orthodontie

Een ontsteking in het zenuwweefsel van een tand of kies is een pijnlijke ervaring. In het geval van een acute ontsteking heb je vooral een hevige of vaak kloppende pijn bij koude. De ontstoken zenuw wordt met behulp van een wortelkanaalbehandeling verwijderd. Via de tandartsverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een wortelkanaalbehandeling vergoeding tot een maximaal bedrag.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

De meest voorkomende oorzaken van aantasting of afsterven van het zenuwweefsel zijn gebarsten tanden, diepe gaatjes of beschadiging van de tand of kies. Bij een wortelkanaalbehandeling worden de ontstoken kanaaltjes in de tand- of kieswortel schoongemaakt en gevuld. Na deze behandeling kan een nieuwe vulling gemaakt worden. Binnen de wortelkanaalbehandeling vergoeding vallen ook eventuele techniekkosten die gemaakt worden. Denk hierbij aan het gebruik van een verdoving voor een zo pijnloos mogelijke behandeling. Deze kosten worden vergoed tot het maximumbedrag dat op jouw tandverzekeringspakket van toepassing is.

Maximale vergoeding tandheelkundige zorg volwassenen

Tandheelkundige zorg wordt via de door jou gekozen tandartsverzekering per kalenderjaar vergoed tot een maximumbedrag. Dit betekent dat de bedragen van alle tandheelkundige behandelingen die je hebt gehad in één kalenderjaar bij elkaar worden opgeteld. Alle tandheelkundige behandelingen die het maximumbedrag van je tandverzekering overschrijden, zijn voor eigen rekening. De maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die je hebt afgesloten. De verschillende verzekeringen voor tandheelkundige zorg van HEMA Zorgverzekering bieden dekkingen tot 250.-, 500.- en 750.-. Voor een wortelkanaalbehandeling vergoeding kun je terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus in Nederland. Tandheelkundige zorg voor kinderen (tot 18 jaar) wordt, met uitzondering van orthodontie, vergoed via de basisverzekering.

Eigen risico wortelkanaalbehandeling vergoeding

Voor een wortelkanaalbehandeling vergoeding geldt geen eigen risico omdat deze behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De rekening die je ontvangt van je zorgaanbieder declareer je eenvoudig online via ‘Mijn Zorgoverzicht’. Zeker in het geval van grotere behandelingen is het verstandig vooraf een begroting op te vragen. Zo weet je precies welke vergoeding wortelkanaalbehandeling je ontvangt en welke kosten je zelf moet betalen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.