HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Wachtlijstbemiddeling: sneller aan de beurt

Vind je het vervelend om lang te moeten wachten op een behandeling? De Zorgadviseur van HEMA Zorgverzekering schiet je graag te hulp. Dankzij onze wachtlijstbemiddeling heb je kans sneller behandeld te worden. Duurt het in je eigen ziekenhuis lang voordat je aan de beurt bent? Dan gaan wij voor jou op zoek naar een ander ziekenhuis waar je eerder terechtkunt. Voor welke behandeling dan ook.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Wanneer je lang moet wachten op een behandeling zoekt onze Zorgadviseur een andere zorgaanbieder voor je, die de behandeling ook uitvoert. Onze wachtlijstbemiddeling is gratis en gaat niet ten koste van andere patiënten. We beginnen de zoektocht bij zorgaanbieders bij jou in de buurt. Vinden we geen geschikte aanbieder? Dan kijken we verder door heel Nederland of zelfs over de grens in België of Duitsland. Net zolang tot we een aanbieder hebben gevonden die dezelfde kwaliteit zorg biedt. Na uiterlijk twee dagen weet je waar je terechtkunt.

Een ander ziekenhuis, dezelfde kwaliteit

Wachtlijstbemiddeling is onder meer mogelijk in het geval van een afspraak of consult bij een medisch specialist, onderzoeken, opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum en dagbehandeling geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Je kunt gebruikmaken van de bemiddeling wanneer de door ons gecontracteerde zorgaanbieders je niet kunnen helpen binnen de afgesproken wachttijd. De wachttijd is vastgesteld op basis van de treeknorm (maximaal aanvaardbare wachttijd).

Voor volwassenen én kinderen

De wachtlijstbemiddeling van onze Zorgadviseur is gratis. Uiteindelijk ben jij degene die beslist. Je zit dus nergens aan vast, we adviseren je alleen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze adviseur via tel. 088 - 222 43 21. Speciaal voor kinderen is er de HEMA Kinderzorglijn. Deze is te bereiken via tel. 088 - 222 43 43. Onze adviseur zit tussen 08.30 en 19.00 uur voor je klaar.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.