HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding thuisverpleging en -verzorging (wijkverpleging): in goede handen bij HEMA

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: nee
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2, 3
geen dekking

Als je thuis verpleging en verzorging nodig hebt, ontvang je vanuit je basisverzekering een vergoeding. Wel is daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan krijg je de hulp die je nodig hebt. Deze wordt vergoed door HEMA Zorgverzekering. Een geruststellende gedachte.

Wat wordt bedoeld met verpleging en verzorging thuis?

Bij verpleging en verzorging thuis kun je denken aan zorg die door een wijkverpleegkundige wordt geleverd bij jou thuis. Bijvoorbeeld hulp bij wassen en aankleden, wondverzorging of het toedienen van een injectie. In veel gevallen wordt deze zorg direct vergoed aan de organisatie van de wijkverpleegkundige. Ook is het mogelijk zelf verpleging en verzorging in te kopen. Wanneer je hiervoor kiest, kun je HEMA Zorgverzekering vragen een vergoeding thuiszorg te ontvangen in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB). Hulp in de huishouding hoort hier niet bij. Daarvoor kun je naar je gemeente.

Vergoeding thuiszorg: vanaf 18 jaar

Als je nog geen 18 jaar bent, heb je recht op verpleging en verzorging wanneer er sprake is van complexe lichamelijke klachten of een lichamelijke handicap. Ook moet er behoefte zijn aan permanent toezicht of iemand die 24 uur per dag beschikbaar is om één of meer specifieke verpleegkundige handelingen te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het toedienen van zuurstof. Ontvang je van de Wet langdurige zorg al een vergoeding? Dan heb je geen recht op vergoeding verpleging en verzorging thuis vanuit de basisverzekering.

Waar kan ik terecht?

Wie verpleging of verzorging nodigt heeft in zijn of haar eigen woonomgeving kan terecht bij een organisatie op het gebied van verpleging en verzorging. HEMA Zorgverzekering heeft met heel veel verschillende organisaties een contract gesloten. Ben je benieuwd waar je bij jou in de buurt terechtkunt? Met behulp van onze Zorgvinder vind je simpel en snel de gecontracteerde zorgaanbieders. Ga je naar een aanbieder waar HEMA Zorgverzekering geen contract mee heeft gesloten? Dan krijg je geen volledige vergoeding verpleging en verzorging thuis. Neem voor meer informatie contact op met onze Zorgadviseur. Die neemt alle tijd voor je en geeft je vrijblijvend antwoord en advies. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk ook de voorwaarden en het verzekeringsreglement.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.