orthopedische steunzolen vergoeding

wat krijg ik vergoed?

basisdekking

 • geen dekking

aanvullende dekkingen

aanvullend 1

gecontracteerde zorgaanbieder:

 • maximaal 100.- euro per kalenderjaar

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

 • geen vergoeding

aanvullend 2

gecontracteerde zorgaanbieder:

 • maximaal 200.- euro per kalenderjaar

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

 • geen vergoeding

aanvullend 3

gecontracteerde zorgaanbieder:

 • maximaal 200.- euro per kalenderjaar

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

 • geen vergoeding

orthopedische steunzolen vergoeding

Voor wie pijn of last van de voeten heeft bij bewegen, zijn orthopedische inlegzolen vaak een geschikte oplossing. Orthopedische steunzolen, ook wel correctiezolen genoemd, zijn op maat gemaakte voetbedden die de voetbogen ondersteunen. Deze worden op maat gemaakt om jouw voetprobleem te verminderen of op te lossen. Ben je op zoek naar een steunzolen vergoeding voor het ontlasten, ondersteunen en corrigeren van je voeten? Sluit dan een aanvullende verzekering af.

stap binnen bij een orthopedische schoenmaker

Het aanmeten van steunzolen volgt vaak op advies of na een verwijzing van de huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts. Ook kun je, bij aanhoudende klachten, zelf initiatief nemen om correctiezolen te laten aanmeten. Veelvoorkomende klachten als gevolg van voetproblemen zijn bijvoorbeeld plat- of holvoeten, eeltvorming, lies-, heup- en knieklachten en reumatische aandoeningen. Kom je in aanmerking voor orthopedische inlegzolen? Dan ontvang je mogelijk vanuit je aanvullende verzekering een gemaximeerde steunzolen vergoeding.

lastenverlichting door een steunzolen vergoeding

Vanuit de basisverzekering biedt HEMA Zorgverzekering geen steunzolen vergoeding. Wil je de kosten van deze orthopedische hulpmiddelen deels vergoed krijgen, sluit dan een aanvullende verzekering af. Let op, bij vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt een gezamenlijk maximaal bedrag voor de vergoedingen pedicure, podologie, podotherapie en orthopedische steunzolen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn. Voor de aanschaf van orthopedische steunzolen geldt het eigen risico niet.

waar kan ik terecht voor een vergoeding steunzolen

Voor het aanmeten van correctiezolen kun je terecht bij elke door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde SEMH-gecertificeerde schoenmaker of instrumentenmaker. Welke dat zijn vind je eenvoudig via de Zorgvinder. Kies je voor een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan vergoeden we de kosten van orthopedische steunzolen niet. Heb je na het lezen van deze informatie vragen over onze steunzolen vergoeding? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur of neem een kijkje in onze duidelijke voorwaarden.

Contact
heb je vragen?

De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Of bekijk onze pakketwijzer

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • gewoon naar ieder ziekenhuis en huisarts in NL
 • 10% extra korting op je HEMA aankopen
 • online en telefonisch bereikbaar
 • eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
 • altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
 • simpel overstappen met de HEMA Klantenservice