HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding spataderen verwijderen

Spataderen zijn verwijde aders in de benen, die ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed sluiten. Daardoor stroomt bloed terug. Een spatader is te herkennen aan kronkelende bloedvaten, die paarsblauw door de huid schijnen. Over het algemeen veroorzaken spataderen geen klachten. Heb je wel last van lichamelijke klachten zoals jeuk, vermoeide benen of pijn in je benen, dan kun je ervoor kiezen je te laten behandelen. In verschillende gevallen ontvang je bij HEMA Zorgverzekering voor spataderen verwijderen een vergoeding uit de basisverzekering.

Wanneer heb je recht op een vergoeding?

Hoewel spataderen vaak geen kwaad kunnen en een behandeling meestal niet nodig is, kan het zo zijn dat je hier wel last van ondervindt. Er zijn verschillende voorwaarden waardoor je voor spataderen verwijderen een vergoeding uit de basisverzekering ontvangt. Wanneer je aan onderstaande voorwaarden voldoet, wordt de behandeling volledig vergoed.

  • Je hebt last van duidelijke klachten en/of verschijnselen die het gevolg zijn van spataderen. Denk hierbij aan huidverkleuring, wonden aan het onderbeen die niet goed genezen, kramp en vochtophoping in het been.
  • Bij aanvullend onderzoek blijkt dat -naast de klachten- afwijkingen gevonden worden, die voldoen aan duidelijk omschreven criteria.
  • Op basis van de klachten, de behandeling of het aanvullend onderzoek bepaalt jouw arts of medisch specialist dat je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Spataderen verwijderen zonder vergoeding

Omdat spataderen over het algemeen niet voor problemen zorgen, is een behandeling in veel gevallen niet noodzakelijk. Vind je spataderen lelijk of veroorzaken ze klachten? Dan kun je alsnog voor een behandeling kiezen. Mogelijke behandelingen zijn elastische kousen, dichtspuiten, strippen, lasertherapie en ambulante flebectomie. Je huisarts stelt vast welke ingreep voor jou het beste is. Voor een behandeling met een cosmetische indicatie C0, C1 of C2 ontvang je bij spataderen verwijderen geen vergoeding. Ook het wegspuiten van spataderen met schuim (FOAM sclerosering) wordt niet vergoed.

Onze Zorgadviseur geeft antwoord

Wil je meer weten over de vergoeding van spataderen verwijderen? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. De adviseur zoekt zorgvragen voor je uit en zorgt eventueel voor afstemming tussen jou en je zorgaanbieder. Advies inwinnen is voor iedereen geheel vrijblijvend.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.