HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Second opinion vergoeding: voor extra zekerheid

Wil je weten of een door een arts gestelde diagnose of voorgestelde behandeling de juiste is? Dan kun je een andere, onafhankelijke medisch specialist om een second opinion vragen. Wanneer je niet zeker bent over de diagnose van een arts, dan heb je altijd recht op de ‘tweede mening’ van een andere specialist. Vanuit de basiszorgverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een second opinion vergoeding.

Waar moet ik aan voldoen?

Je ontvangt een second opinion vergoeding wanneer deze betrekking heeft op geneeskundige zorg zoals je deze al besproken hebt met de eerste behandelaar en je met de second opinion terugkeert naar de oorspronkelijke behandelaar. Deze blijft verantwoordelijk voor je behandeling. Voor een second opinion kun je terecht bij een huisarts, medisch specialist, verloskundige, psychotherapeut, klinisch psycholoog, GGZ-instelling of een (polikliniek van een) psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Deze arts dient werkzaam te zijn in hetzelfde specialisme of vakgebied als de eerste behandelaar.

Een second opinion vergoeding via HEMA Zorgverzekering

HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende zorgaanbieders een contract. Via de Zorgvinder vind je een overzicht van de zorgaanbieders waar je terechtkunt. Je hebt alleen recht op een second opinion vergoeding wanneer je vooraf een schriftelijke verwijzing van je behandelaar hebt ontvangen. Wil je meer informatie over een second opinion of wil je dat HEMA Zorgverzekering een second opinion voor je regelt? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Wij helpen je graag verder.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.