HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Alleen in specifieke gevallen rollator vergoeding

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: nee
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2, 3
geen dekking

Op latere leeftijd kun je slecht ter been raken. Om toch van je vrijheid te kunnen genieten, is de rollator ontwikkeld. Het loophulpmiddel is verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor voor iedereen een geschikt exemplaar te vinden is. In specifieke gevalleen ontvang je vanuit de basiszorgverzekering een rollator vergoeding. In het Verzekeringsreglement lees je wanneer je in aanmerking komt.

De bruikleen vergoed

Kom je in aanmerking en huur je een rollator bij een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde leverancier? Dan ontvang je een rollator vergoeding voor de bruikleen van het hulpmiddel. Voor de huur van een loophulpmiddel geldt geen eigen risico. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan vergoeden we maximaal 75% van het maandtarief dat we gemiddeld voor dit hulpmiddel hebben gecontracteerd. De huur van een rollator tijdens vakantie, op een logeeradres of bij bezoekjes of uitstapjes dien je zelf te betalen. Je ontvangt geen vergoeding voor de rollator.

Voorwaarden bij niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. We vragen je dan om een toelichting van de behandelend arts. Hierin staat vermeld hoe lang je het hulpmiddel nodig hebt en is de offerte van de leverancier opgenomen. Voor het huren van een hulpmiddel bij een gecontracteerde leverancier heb je vooraf geen toestemming van ons nodig. Met de toelichting van je huisarts of medisch specialist kun je de leverancier rechtstreeks benaderen en ontvang je een rollator vergoeding via je zorgverzekering. Check ook het verzekeringsreglement. De leveranciers waar HEMA Zorgverzekering een contract mee heeft afgesloten vind je via de Zorgvinder. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.