HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Relatietherapie vergoeding: niet bij HEMA

basisdekking
geen dekking
aanvullend 1,2,3
geen dekking

Elke relatie kent z’n ups en downs. Zeker wanneer je langer samen bent, kunnen de vlinders in jouw buik of die van je partner verdwijnen. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om gevoelens of ontevredenheid bespreekbaar te maken. Een relatie beginnen is makkelijk, een relatie gezond houden vraagt om veel meer energie. Overwegen jij en je partner een specialist in te schakelen en samen in therapie te gaan om een oplossing te vinden? Houd er dan wel rekening mee dat er geen relatietherapie vergoeding in de HEMA Zorgverzekering is opgenomen.

Geen recht op relatietherapie vergoeding

Het bezoek aan een professionele hulpverlener om je problemen te bespreken, wordt bestempeld als specialistische GGZ zonder opname. Vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen biedt HEMA Zorgverzekering geen relatietherapie vergoeding. Ben je op zoek naar hulp of mogelijkheden dan kun je ook contact opnemen met de Zorgadviseur. Zij kunnen je adviseren, ook als een therapie niet vergoed wordt.

Wat is geestelijke gezondheidszorg?

Geestelijke Gezondsheidszorg is diagnostiek en behandeling van mensen met psychische stoornissen, met als doel de geestelijke gezondheid te herstellen of te verbeteren. Deze zorg is onderverdeeld in psychologische zorg geleverd door de huisarts, generalistische basis GGZ (GBGGZ) en gespecialiseerde GGZ (SGGZ). De specialistische zorg is weer onderverdeeld in ambulante gespecialiseerde GGZ (zonder opname) en klinische gespecialiseerde GGZ (met opname). Meer informatie over GGZ en welke behandelingen en vergoedingen daaronder vallen, vind je onder GGZ. Relatietherapie vergoeding wordt niet vergoed. Dit kan ook gelden voor andere zorg, check dus altijd de verzekeringsvoorwaarden.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.