HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding plastische chirurgie: deskundige hulp

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: ja
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2, 3
geen dekking

Aangeboren afwijkingen of verminkingen kunnen dankzij de deskundigheid van een plastisch chirurg hersteld worden. In de basisverzekering is voor een beperkt aantal gevallen een vergoeding plastische chirurgie opgenomen. In de verzekeringsvoorwaarden lees je alles over de voorwaarden en wat wel en niet vergoed wordt. Deze behandelingen vallen ook onder het eigen risico.

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Je hebt recht op een vergoeding plastische chirurgie als je kampt met afwijkingen in het uiterlijk waardoor je lichamelijk niet goed kunt functioneren of bij verminkingen die het gevolg zijn van ziekte, een ongeval of een geneeskundige ingreep. Vanuit de basisverzekering ontvang je daarnaast een plastische chirurgie vergoeding als sprake is van bepaalde aangeboren misvormingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lip-, kaak- en gehemeltespleten. Bij vastgestelde transseksualiteit wordt correctie van de primaire geslachtskenmerken vergoed.

Vergoeding plastische chirurgie: bovenoogleden

Ook in het geval van verslapte of verlamde bovenoogleden, die het gevolg zijn van een aangeboren afwijking of door een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening, keren we een plastische chirurgie vergoeding uit. Zorgen de verslapte of verlamde bovenoogleden voor een ernstige beperking van het zicht? Dan kom je eveneens in aanmerking voor een vergoeding plastische chirurgie.

Oorstandcorrectie wordt eenmalig vergoed

Heeft je kind flaporen? Dan kun je tijdens je verzekeringsperiode eenmalig aanspraak maken op een oorstandcorrectie (tot 18 jaar) als je een Aanvullend 3-verzekering hebt. Voor andere vormen van chirurgische ingrepen als liposuctie, sterilisatie, besnijdenis of het operatief plaatsen of vervangen van een borstprothese ontvang je geen vergoeding plastische chirurgie. In onze voorwaarden lees je precies wanneer je wel en geen aanspraak maakt op een plastische chirurgie vergoeding.

Waar kan ik terecht?

Om voor een vergoeding plastische chirurgie in aanmerking te komen, heb je een schriftelijke verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Ook moet HEMA Zorgverzekering vooraf toestemming verlenen voor de behandeling. Je kunt terecht bij elke medisch specialist die verbonden is aan een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Via de Zorgvinder ontdek je eenvoudig met welke zorgaanbieders wij een zorgcontract gesloten hebben. Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan wordt 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven vergoed. Deze lees je terug in ons verzekeringsreglement en de verzekeringsvoorwaarden. Of neem contact op met onze Zorgadviseur voor meer informatie.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.