Naar het overzicht
personenalarmering

welke vergoeding personenalarmering bieden wij?

Met behulp van persoonlijke alarmeringsapparatuur kun je in nood direct hulp inschakelen of in contact komen met een meldkamer. Wel zo’n prettige gedachte als je alleen woont en snel alarm wilt slaan op het moment dat je iets overkomt. Vanuit de basisverzekering kom je in bepaalde gevallen in aanmerking voor een vergoeding personenalarmering.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Er zijn verschillende alarmsystemen verkrijgbaar waarmee je 24 uur per dag een alarmcentrale kunt bereiken. Denk aan een alarmknop in huis en een zender die je bij je draagt; om je nek, pols of aan de broekriem. Dankzij de apparatuur is bij een val in huis, plotselinge benauwdheid of problemen buiten de deur hulp altijd in de buurt. Of je een vergoeding personenalarmering ontvangt, hangt af van je situatie. Vanuit de basisverzekering verstrekt HEMA Zorgverzekering alarmeringsapparatuur als je gehandicapt bent en er sprake is van een verhoogde risicosituatie en als de alarmeringsapparatuur medisch gezien noodzakelijk is.

Voor een vergoeding personenalarmering heb je toestemming van ons nodig. Samen met je behandelend arts stel je een aanvraag door middel van het aanvraagformulier op. Met verschillende leveranciers hebben we een contract gesloten. Gebruik de Zorgvinder om te zien waar je bij jou in de buurt terechtkunt. Als je naar een gecontracteerde leverancier gaat, wordt de personenalarmering in bruikleen aan je verstrekt. Er geldt dan geen eigen risico. Koop je het zelf, dan geldt het eigen risico wel. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

Heb je vanwege sociale redenen of een sociale indicatie een alarm nodig, bijvoorbeeld omdat je je niet veilig voelt thuis en geen mensen in de buurt hebt die je kunt waarschuwen? Dan wordt dat niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Neem dan contact op met de gemeente en overleg wat mogelijk is. Sommige gemeenten keren een vergoeding personenalarmering uit bij sociale onzekerheid.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar