Naar het overzicht
EHBO kist

welke vergoeding pedicure bieden wij?

Om dagelijks goed en probleemloos te kunnen bewegen en lopen, zijn gezonde voeten een must. Heb je medische zorg nodig om voetproblemen te verhelpen of voorkomen? Dan heb je via de basisverzekering in bepaalde gevallen recht op een vergoeding pedicure. Cosmetische voetbehandelingen worden niet vergoed. Deze vergoeding in de aanvullende verzekering bestaat uit een maximaal bedrag voor pedicure, podologie, podotherapie en steunzolen samen.

 • gecontracteerde zorgaanbieder:

  100% vergoeding

  er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


  niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

  75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

 • aanvullend 1

  100.- per kalenderjaar


  aanvullend 2

  150.- per kalenderjaar


  aanvullend 3

  150.- per kalenderjaar

 • eigen risico

  nee

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

 • Je komt in aanmerking voor een vergoeding pedicure vanuit de basisverzekering als na een voetscreening blijkt dat je door diabetes een verhoogd risico op voetproblemen hebt of als je wordt doorverwezen door een podotherapeut. Na het vaststellen van een individueel behandelplan starten de voetbehandelingen. Kies je voor een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan ontvang je een volledige pedicure vergoeding. Zorg via niet-gecontracteerde aanbieders wordt tot 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven vergoed.

 • Zijn je voetproblemen het gevolg van een andere aandoening? Dan kun je je hier in verschillende gevallen aanvullend voor verzekeren. Afhankelijk van je aanvullende verzekering (Aanvullend 1, Aanvullend 2 of Aanvullend 3) ontvang je per jaar een maximale vergoeding pedicure. Dit maximumbedrag bestaat uit alle gezamenlijke vergoedingen voor podologie, podotherapie en orthopedische steunzolen. Onze Zorgadviseur kan je precies vertellen welke aandoeningen hiermee bedoeld worden.

 • Je hebt recht op een vergoeding pedicure vanuit de basisverzekering als de pedicure onder ketenzorg valt. Verschillende huisartsen werken samen met pedicures volgens ketenzorg. Ketenzorg is zorg voor een patiënt die verleend wordt door verschillende zorgaanbieders en altijd is afgestemd op de klachten van de patiënt. Deze samenwerking van zorgaanbieders bij chronische klachten heeft als doel de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Valt je behandeling onder ketenzorg? Dan wordt de rekening door de zorgaanbieder direct doorgestuurd naar HEMA Zorgverzekering voor de vergoeding pedicure. Vindt de samenwerking niet plaats volgens ketenzorg, dan stuurt de zorgaanbieder de rekening direct naar ons door.

 • Naast de basisverzekering kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Je hebt met een aanvullende verzekering in verschillende gevallen recht op een vergoeding pedicure. In onze verzekeringsvoorwaarden lees je welke aandoeningen die voor voetproblemen zorgen mogelijk vergoed worden en welke voorwaarden van kracht zijn. Let op: per kalenderjaar vergoeden we een maximumbedrag voor voetzorg via een aanvullende verzekering.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar

overtuigd van HEMA?

Bereken je zorgpremie in één minuut of vul de pakketwijzer in om de juiste dekkingen vast te stellen