HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Wachttijd orthodontie: wat houdt dit in?

Wie een onregelmatig gebit heeft, kan ervoor kiezen een beugel te nemen. Maar orthodontie is een dure behandeling. Natuurlijk willen we je graag aan een stralend gebit helpen, het liefst voor een zo voordelig mogelijke premie. Voor orthodontie voor kinderen onder de 18 jaar hanteert HEMA Zorgverzkering een wachttijd van een jaar. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Kostbare behandeling, scherpe premie

Zoals gezegd is orthodontie een dure behandeling. Met de wachttijd orthodontie willen we voorkomen dat iemand een Aanvullend 3-verzekering afsluit voor een jaar, de dure behandeling ondergaat en daarna de verzekering weer omzet in een (tandarts)verzekering die voordeliger is. Door de wachttijd kunnen we de premie scherp houden. En daar profiteren we allemaal weer van.

Wat houdt wachttijd orthodontie in?

Tijdens de wachttijd orthodontie van 1 jaar betaal je gedurende deze periode premie, maar ontvang je nog geen vergoeding voor de behandeling. De wachtperiode gaat in op het moment dat je de Aanvullend 3-verzekering hebt afgesloten. Er zijn twee uitzonderingen. Ben je heel 2016 al bij HEMA verzekerd met pakket aanvullend 3? Dan geldt er geen wahttijd. Heb je bij een andere verzekeraar een vergoeidng van minimaal 2.000? Dan kun je gebruikmaken van de gelijk-overregeling.

Gelijk-over-regeling aanvragen

Inschrijving zonder wachttijd is mogelijk als je bij je huidige verzekeraar een vergelijkbare dekking hebt voor orhtodontie. Je maakt in dat geval gebruik van de gelijk-over-regeling. De wachttijd orthodontie komt dan te vervallen. Je kunt de gelijk-over-regeling telefonisch aanvragen: 088-2224300.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.