HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Ooglidcorrectie vergoeding: zichtbaar beter

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: ja
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1,2,3
geen dekking

Verslapte of verlamde oogleden kunnen voor vermoeide ogen en een beperking van je gezichtsveld zorgen. Hangende oogleden worden onder meer veroorzaakt door verzwakte oogzenuwen, oogspieren of oogpezen. Ook overtollige huid als gevolg van veroudering, verslapping of vetophoping kan problemen met zich meebrengen. In bepaalde gevallen heb je vanuit de basisverzekering recht op een ooglidcorrectie vergoeding.

In welke gevallen heb je recht op vergoeding?

Je hebt recht op een vergoeding van een bovenooglidcorrectie wanneer de verlamming of verslapping een aangeboren afwijking is of het gevolg van een chronische aandoening die bij de geboorte aanwezig is. Ook bij een ernstige beperking van het gezichtsveld door verlamde of verslapte oogleden kom je in aanmerking voor een ooglidcorrectie vergoeding. Vanuit de basisverzekering wordt de ingreep in deze gevallen vergoed. Voor het corrigeren van je oogleden is het eigen risico van kracht.

Vind een zorgaanbieder bij jou in de buurt

Voor een correctie van je oogleden heb je een doorverwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Nadat je van HEMA Zorgverzekering toestemming hebt gekregen, kun je voor deze ingreep terecht in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. We hebben met ziekenhuizen en diverse behandelcentra een contract afgesloten. Laat je je behandelen bij een gecontracteerde zorgaanbieder, dan heb je recht op een ooglidcorrectie vergoeding. Gebruik de Zorgvinder om een geschikte zorgaanbieder bij jou in de buurt te vinden. Een behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder vergoeden we tot 75% procent van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Ooglidcorrectie vergoeding: alleen bij noodzaak

Het corrigeren van oogleden is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. In tegenstelling tot een vergoeding van een bovenooglidcorrectie, ontvang je in het geval van onderooglidcorrectie geen vergoeding. Een hangend onderooglid brengt namelijk geen medische klachten met zich mee en wordt niet gezien als een noodzakelijke behandeling. We keren hier geen vergoeding ooglidcorrectie voor uit. Wil je precies weten wat wel en niet vergoed wordt en welke voorwaarden van kracht zijn? Neem dan een kijkje in onze duidelijke verzekeringsvoorwaarden.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.