HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Logopedie vergoeding

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder


eigen risico: ja
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2, 3
geen dekking

Goed kunnen praten is belangrijk. Heb jij of heeft je kind moeite met praten door problemen op het gebied van adem, stem, spraak, taal of horen? Dan kan een logopedist helpen. Zo is het mogelijk spraakles te nemen, de stoornis te behandelen of advies in te winnen. Vanuit de basisverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een volledige logopedievergoeding, zodat deze stoornissen verholpen kunnen worden.

Verbeteren van spraakfunctie en -vermogen

Je hebt recht op een logopedie vergoeding als een bezoek aan de logopedist een geneeskundig doel heeft en van de behandeling herstel of verbetering van de spraakfunctie of het spraakvermogen verwacht kan worden. Je hebt geen recht op een vergoeding wanneer de behandelingen bedoeld zijn voor dyslexie, een onderwijskundig doel hebben of je kampt met taalontwikkelingsstoornissen in verband met een dialect of anderstaligheid. Ook wanneer de behandelingen bedoeld zijn voor beroepsuitoefening, denk aan zangers of sprekers in het openbaar, ontvang je geen vergoeding.

Logopedie vergoeding: waar kan ik terecht?

Kies je ervoor een bezoek te brengen aan een logopedist, dan kun je terecht bij een specialist die in het Kwaliteitsregister Paramedici de aantekening ‘Kwaliteitsgeregistreerd’ heeft. HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende logopedisten een contract gesloten. Je kunt uit deze gecontracteerde aanbieders kiezen. De logopedisten vind je eenvoudig door gebruik te maken van de Zorgvinder. Ook kun je contact opnemen met onze zorgadviseur.

Heb ik een verwijzing nodig?

Bij sommige logopedisten kun je direct terecht. In dat geval heb je geen verwijzing nodig. In onderstaande gevallen heb je een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts, tandarts of medisch specialist om in aanmerking te komen voor een logopedie vergoeding:

  • Als je besluit je een logopedist te bezoeken die niet direct toegankelijk is;
  • Als je naar een niet-gecontracteerde specialist gaat;
  • Als je een logopedist raadpleegt die in een ziekenhuis, verzorgingstehuis of revalidatiecentrum werkt of
  • Als je ervoor kiest logopedie buiten de praktijk van de logopedist te volgen.

Logopedie voor kinderen

Je hebt alleen recht op logopedie op een school of kinderdagverblijf wanneer de zorgverzekeraar hier vooraf toestemming voor heeft gegeven. Jouw logopedist kan hier namens jou bij ons om vragen. Heb je meer vragen over de logopedie vergoeding voor je kind? Neem dan contact op met onze speciale Kinderzorglijn via tel. 088 - 222 43 43.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.