HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding kroon: voor een compleet gebit

Gecontracteerde zorgaanbieder:
100% vergoeding

Niet-gecontracteerde zorgaanbieder:
75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: ja
eigen bijdrage: ja

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 250.-), geen vergoeding voor orthodontie

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 500.-), geen vergoeding voor orthodontie

Controles 100% en overige behandelingen 80% (samen tot 750.-), geen vergoeding voor orthodontie

Een beschadigde of afgebroken tand of kies kan voor veel ongemakken zorgen. Kan een beschadigde tand niet meer hersteld worden met behulp van een vulling? Dan kan een kroon uitkomst bieden. Een kroon is een speciaal kapje van metaal of porselein, welke op een beschadigde tand of kies wordt geplaatst. Het laten plaatsen van een kroon is ingewikkelde behandeling, waar je meerdere keren voor naar de tandarts moet. Maar het resultaat mag er zijn. Een kroon benadert de oorspronkelijke vorm en functie van de tand, waardoor je snel weer beschikt over goed functionerend, stevig en pijnvrij gebit. Voor een kroon en de plaatsing ervan kun je via onze tandartsverzekering een gedeelte vergoed krijgen.

Een begroting voor een vergoeding kroon

Een kroon kan de beste oplossing voor jouw gebit zijn als een tand of kies te zwaar beschadigd is om met een vulling te herstellen. Ook worden kronen geplaatst als vervangers van een lelijke, oude vullingen, zodat je gebit er mooier uitziet. Voor het plaatsen van een kroon of brug bieden we geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor een vergoeding kroon sluit je een tandartsverzekering af. We raden je aan om, in het geval van een behandeling, vooraf een begroting op te vragen. Zo kun je voor jezelf een duidelijk beeld schetsen met betrekking tot hetgeen vergoed wordt en welk bedrag je zelf dient te betalen.

Tandheelkunde tot een maximum bedrag

Per kalenderjaar geldt via de tandartsverzekering een maximumbedrag voor alle tandheelkundige behandelingen, met uitzondering van orthodontie. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Voor kronen en bruggen geldt geen eigen risico. Voor een behandeling kun je terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus in Nederland. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.