HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Implantaten vergoeding: voor een sterk gebit

Mis je tanden of kiezen of is een wortel beschadigd, dan gaat dit ten koste van je kaak. Dit kan grote gevolgen hebben. Je kunt ervoor kiezen deze tanden of kiezen te vervangen door een kroon, brug, volledig kunstgebit of een implantaat. Een implantaat vervangt een ontbrekende tand of kies, zonder andere tanden of kiezen te belasten en neemt de natuurlijke functie van je wortel over. Vanuit de basisverzekering van HEMA Zorgverzekering kom je in verschillende gevallen in aanmerking voor een implantaten vergoeding.

Vraag vooraf een kostenplaatje op

Ben je 18 jaar of ouder? In bepaalde gevallen kun je een vergoeding krijgen voor implantaten vanuit de basisverzekering. Wel geldt hiervoor een wettelijke eigen bijdrage van 25% van de totale kosten van een volledige prothese. Je betaalt daarnaast 10% van de totale kosten van een volledige prothese op implantaten voor de onderkaak en 8% van de totale kosten van een volledige prothese op implantaten voor de bovenkaak. De eigen bijdrage voor reparatie en overzetting (rebasen) van een uitneembare volledige prothetische voorziening is 10% van de kosten van die reparatie of overzetting. Je kunt dit ook vinden in de Regeling zorgverzekering. Tip: sta je voor een grote ingreep? Vraag dan vooraf wat het kost. Dan kun je eenvoudig berekenen welke bedrag je vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen.

Een implantaten vergoeding: hoe en wanneer?

Ontvang je een implantaten vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan kun je terecht bij een tandarts of kaakchirurg. Krijg je een vergoeding vanuit de tandartsverzekering, dan ga je voor de ingreep naar een tandarts. Met behulp van de Zorgvinder zie je direct of jouw tandarts, mondhygiënist of orthodontist de benodigde module heeft afgesloten bij HEMA Zorgverzekering. De maximale vergoeding hangt af van het type tandartsverzekering.

Onze Zorgadviseur weet raad

Voordat je implantaten of een prothese laat plaatsen, heb je toestemming nodig van HEMA Zorgverzekering. Kijk voor meer informatie over het verkrijgen van een implantaten vergoeding in onze voorwaarden of neem contact op met onze Zorgadviseur.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.