Naar het overzicht
hoortoestellen

welke vergoeding hoortoestellen bieden wij?

Om dagelijks goed te functioneren en communiceren is een goed gehoor van groot belang. Net als onze ogen, wordt naarmate we ouder worden ons gehoor minder. Dit kan voor lichamelijke en geestelijke klachten zorgen. Om je te helpen de kwaliteit van leven te vergroten en er weer bij te horen kun je in bepaalde gevallen aanspraak maken op een vergoeding hoortoestellen.

gecontracteerde zorgaanbieder:

  • tot 18 jaar 100%
  • vanaf 18 jaar 75%
  • er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Er zijn verschillende soorten gehoorproblemen. Soms zijn deze al sinds de geboorte aanwezig, maar problemen met het gehoor kunnen ook ontstaan door een ziekte. Vaak gehoorde problemen zijn bijvoorbeeld oorsuizen en overgevoeligheid voor geluid. Gehoorproblemen verschillen per persoon. Zo is het mogelijk dat je zachte geluiden niet meer kunt horen of het lastig vindt een gesprek in een drukke ruimte te volgen. Ook kan er sprake zijn van een constante piep of zoemend geluid. Een gehoorapparaat kan voor verlichting zorgen. Via de basisverzekering heb je in bepaalde gevallen recht op een vergoeding hoortoestellen.

Je komt in aanmerking voor een vergoeding voor hoortoestellen of een ruismaskeerder op het moment een audicien dit aan de hand van wettelijke maatstaven bepaalt. Krijg je te horen dat je geen gehoorapparaat vergoeding krijgt? Dan leggen we je in een persoonlijke brief uit waarom. Blijkt jouw hoortoestel binnen vijf jaar aan vervanging toe? Dan vragen wij je audicien, arts of audioloog aan te tonen dat deze aanschaf noodzakelijk is.

Voor een bezoek aan een audicien heb je geen verwijzing nodig. Samen met de specialist doorloop je het keuzeprotocol van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Deze hoortest is bij alle audiciens gelijk, zodat je bij elke specialist een hoortoestel uit dezelfde categorie aangeboden krijgt. De uitkomst van dit onderzoek is leidend voor een doorverwijzing naar je huisarts of medisch specialist. Voor de aanschaf van een gehoorapparaat heb je wel toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. Op basis van de aanvraag van je leverancier bepalen wij of je een vergoeding hoortoestellen ontvangt.

HEMA Zorgverzekering heeft met verschillende audiciens een contract gesloten. Een gecontracteerde audicien bij jou in de buurt vind je eenvoudig via onze Zorgvinder. Voor de aanschaf van een hoortoestel of ruismarkeerder geldt het eigen risico. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan valt daarnaast 25% van de totale aanschafkosten onder de eigen bijdrage. Het vervangen van oorstukjes binnen vijf jaar is inbegrepen in het aanschafbedrag. Kies je voor een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan bedraagt de mogelijke vergoeding hoortoestellen 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk ook altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar