HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Wordt de pil vergoed?

Tot 21 jaar wordt de pil vergoed vanuit de basisverzekering, deze betaal je dus niet zelf. Wanneer je 21 jaar of ouder bent, heb je een aanvullende verzekering nodig om de pil vergoed te krijgen.

Eigen risico

Bij je basisverzekering hoort een verplicht eigen risico, hierdoor betaal je als je ouder dan 18 jaar bent eigen risico als je pil wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wordt jouw anticonceptiepil vergoed vanuit je aanvullende verzekering? Dan betaal je geen eigen risico.

Anticonceptie: voorgeschreven door een specialist

De pil wordt vergoed op het moment dat je goed verzekerd bent, door middel van de basisverzekering als je onder de 21 jaar bent en door middel van een aanvullende verzekering boven de 21 jaar. Daarnaast is het ook vereist dat de anticonceptiepil wordt voorgeschreven door een huisarts of specialist en dat je de pil verkrijgt via een apotheek. Om te zien of jouw huisarts of specialist gecontracteerd is door HEMA Zorgverzekering, gebruik je onze Zorgvinder.

Welke andere anticonceptie wordt vergoed?

Naast de anticonceptiepil vergoedt HEMA Zorgverzekering ook andere vormen van anticonceptie. Een uitgebreid overzicht van de anticonceptiemiddelen die vergoed worden, vind je in onze voorwaarden.

contact zorgverzekering

Klantenservice

0900 - 411 411 4
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
€ 0,20 per gesprek naast de gebruikelijke belkosten.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien ontvang je een kortingskaart waarmee je het hele jaar 10% korting krijgt op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • gewoon naar je eigen huisarts, apotheek en ziekenhuis
  • het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA
  • entree voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen slechts 12.50 per meeverzekerd kind (eigen pas)
  • gratis advies over de meest geschikte zorg voor je kind met de HEMA kinderzorglijn

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.