HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

HEMA Zorgverzekering biedt geen chiropractor vergoeding

basisdekking
geen dekking
aanvullend 1,2,3
geen dekking

Chiropractie valt onder alternatieve behandelwijzen. Met name mensen met nek- of rugklachten kiezen voor een bezoek aan een chiropractor. Alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. HEMA Zorgverzekering biedt ook geen chiropractor vergoeding via aanvullende verzekeringen. Wel is het mogelijk je aanvullend te verzekeren voor fysio- en oefentherapie.

Blokkades in nek- en wervelkolom

Chiropractie draait vooral om manuele behandelingen. Een chiropractor stelt na een gericht onderzoek een behandelplan samen om blokkades van wervels of andere gewrichten in het lichaam op te lossen. Problemen in het bewegingsapparaat kunnen een effect hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. Er wordt uitgegaan van het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam. Doordat het succes van chiropractie sterk afhangt van je lichaam, bieden we geen chiropractor vergoeding.

Reguliere fysiotherapie wel vergoed

Via je basisverzekering ben je in uitzonderlijke gevallen verzekerd van fysio- en oefentherapie. Dat geldt alleen als er sprake is van bepaalde chronische aandoeningen. Lees hierover in de verzekeringsvoorwaarden. Verwacht je een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut? Dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Je kunt je dan verzekeren voor een bepaald aantal behandelingen. Voor je het weet voel je je weer helemaal fit. Wil je meer weten over een van de andere vergoedingen van HEMA Zorgverzekering? De Zorgadviseur kan je hier meer over vertellen, of neem zelf een kijkje in ons vergoedingenoverzicht. Wil je precies weten wat wel en niet vergoed wordt en welke voorwaarden van kracht zijn? Neem dan een kijkje in onze duidelijke verzekeringsvoorwaarden.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.