HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Vergoeding beugel via passende verzekering

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.


eigen risico: nee
eigen bijdrage: nee
aanvullend 1, 2
geen dekking

Kinderen tot 18 jaar zijn tot maximaal 1.500.- verzekerd tijdens de gehele verzekeringsduur.

Er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.

Je gebit is een stralend visitekaartje. Wanneer jij of je kind last heeft van een onregelmatig gevormd gebit, dan kan een beugel voor veel verlichting zorgen. Een bezoek aan de orthodontist wordt slechts in enkele gevallen gedekt door je basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar kunnen via een aanvullende verzekering rekenen op een orthodontievergoeding. Voor volwassenen keren we geen vergoeding beugel uit.

Wanneer heb ik recht op beugel vergoeding?

Een beugel vergoeding wordt alleen in uitzonderlijke gevallen via de basisverzekering uitgekeerd. Ben je jonger dan 18 jaar dan heb je recht op een beugel vergoeding als er sprake is van een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van het tand-kaak-mondstelsel, waarbij medediagnostiek of medebehandeling van andere disciplines naast tandheelkunde noodzakelijk is.

Orthodontie gedekt via Aanvullend 3

Om voor een vergoeding beugel in aanmerking te komen, sluit je een aanvullende verzekering af. Kinderen tot 18 jaar zijn via Aanvullend 3 tijdens de gehele verzekeringsduur tot maximaal 1.500.- verzekerd. Voor de beugel vergoeding geldt een wachttijd van één jaar. Voor de behandeling kun je terecht bij elke orthodontist in Nederland en geldt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Vergoeding beugel voor volwassenen

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan keren we geen vergoeding beugel uit. Natuurlijk kun je je wel uitgebreid verzekeren voor andere tandheelkunde. Via de tandartsverzekering heb je, afhankelijk van je keuze, recht op een volledige vergoeding tot maximaal 750.-. Ook bijzondere tandheelkunde, gebitsprotheses en tandartskosten na een ongeval (tot maximaal 10.000.-) worden via deze verzekering vergoed. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn.

contact zorgverzekering

Klantenservice

088-2224114
maandag t/m vrijdag 08:30 – 19:00
Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

voordelen van onze zorgverzekering

Met een HEMA Zorgverzekering profiteer je van scherpe premies. Bovendien krijg je met 'meer HEMA' het hele jaar 10% korting op bijna alles bij HEMA. En je kunt gewoon naar je eigen huisarts en ziekenhuis.

  • Een jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
  • Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
  • Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
  • Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
  • Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
  • Gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis

zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.


De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.