prinsjesdag 2016

De regering heeft haar plannen voor komend jaar gepresenteerd. Ook de zorgverzekering heeft dit jaar weer te maken met een aantal wijzigingen. Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen voor het komende zorgseizoen.

basisverzekering


Voor de basisverzekering verandert er niet veel. De meeste vergoedingen van 2016 blijven in 2017 hetzelfde. Voor enkele specifieke behandelingen gelden zelfs ruimere vergoedingen, zoals:


  • vergoeding van de correctie van het bovenooglid als iemands zicht ernstig wordt beperkt;
  • vergoeding van een borstprothese, als er geen borstvorming heeft plaatsgevonden;
  • vergoeding (voor mensen die jonger zijn dan 23 jaar) van een implantaat en kroon voor snij- of hoektand als je die niet hebt of door een ongeluk bent kwijtgeraakt;
  • vergoeding van 37 fysiotherapiebehandelingen bij claudicatio intermittens (‘etalagebenen’);
  • vergoeding van besnijdenis (circumcisie) als dat medisch noodzakelijk is.

eigen risico


Het verplicht eigen risico blijft in 2017 hetzelfde, namelijk 385,-. Dit verplicht eigen risico betaal je als je 18 jaar of ouder bent. Bezoekjes aan de huisarts worden altijd volledig vergoed. Dan betaal je dus geen eigen risico. Nieuw bij HEMA is dat je het verplicht eigen risico in 2017 gespreid kunt betalen.

gespreid betalen

Verwacht je dat je in 2017 het verplicht eigen risico van 385,- moet gaan betalen? En ben je bang dat dat niet in één keer lukt? Dan kan de nieuwe service van HEMA je misschien helpen: gespreid betalen. Je betaalt dan in tien termijnen het verplicht eigen risico van 385,-. Gebruik je het eigen risico toch niet in 2017 of maar gedeeltelijk? Dan krijg je uiteraard geld terug. 


alle wijzigingen

Wil je alle wijzigingen weten? Of de Miljoenennota, Rijksbegroting en het Belastingplan inzien? De Rijksoverheid publiceert alle stukken.

jouw voordeel bij HEMA

  • 10% korting op bijna het gehele HEMA assortiment
  • meeverzekerde kinderen gaan met 50% korting naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  • gewoon naar jouw eigen huisarts en ziekenhuis

 zorgvinder

Wil je graag weten met welke zorgaanbieders HEMA Zorgverzekering in jouw buurt afspraken heeft gemaakt? In de zorgvinder kun je alle zorgaanbieders heel gemakkelijk vinden en vergelijken.

De Zorgvinder wordt dagelijks geactualiseerd.

Wil je weten wat er allemaal vergoed wordt door de zorgverzekering van HEMA? Kijk hiervoor in het vergoedingenoverzicht.

Lees hier de voorwaarden van de zorgverzekering van HEMA.