Foodtruck

Verrassend lekkere foodtruck festivals 2019

geschreven door Patty

Met het voorjaar in zicht, krijgen we massaal zin om eropuit te trekken. Het strand is misschien nog net iets te optimistisch, maar gelukkig staan door heel Nederland de foodtruck festivals 2019 alweer op de planning. Het perfecte recept voor een smakelijke ontdekkingstocht.

eten & cityhoppen

Van Amsterdam tot aan Maastricht, Texel, Eindhoven of centraal in Utrecht; de mobiele restaurants trekken door het hele land. Ver van huis of juist dichtbij, het is een uitgelezen kans om meer dan nieuwe gerechten te ontdekken. Sla je er de foodtruck agenda op na, dan is een culinaire combinatie makkelijk gemaakt in het vroege voorjaar tot het late najaar. Ongeacht of je nu met kinderen iets leuks wilt doen of een romantische date op de planning hebt staan; geniet van de relaxte sfeer op de veelal gratis foodtruck festivals 2019. Van mei tot en met augustus is ieder weekend culinair in te richten tijdens TREK, Foodstock, Lepeltje Lepeltje of TOOST.

bier en burgers op de foodtruck festivals 2019

Kan al dat eten je gestolen worden en wil je dit jaar vooral nieuwe ontdekkingen doen op het gebied van drank, dan zijn daar ook speciale foodtruckfestivals voor te vinden. ‘Weet je het nog, of heb je het na al dat bier niet meer zo scherp’, schrijft Hop on Hop Off bierfestival op de website. Geen gekke vraag als blijkt dat het assortiment bestaat uit meer dan driehonderd speciaalbieren. Zoveel proefkeuze vraagt om begeleiding, zowel muzikaal als culinair. Want bierfestivals gaan vrijwel altijd gepaard met leuke bandjes en mobiele keukens. Van burgers tot bitterballen of een varken aan het spit tijdens het Eindhovense Bier & Big. Liever wijn in plaats van bier? Ook dat kan geregeld worden op het Amsterdam Wine Festival.

Verrot lekker en verrassend

Onbezorgd genieten en tegelijkertijd een stukje bewustwording blijkt ook een heel goede combinatie op de foodtruck agenda. De moeite waard voor vega(n) inspiratie is het Vegenement in Den Haag. Al is het maar om te ontdekken dat een vegetarische of vegan lifestyle meer is dan het eten van salades. Dat ook dierlijke producten verantwoord zijn, dat proef je in Enschede tijdens STOER VOER, een van de foodtruck festivals 2019 waar verrassing en duurzaamheid hand in hand gaan. Net als tijdens ROTZOOI in Utrecht, dat dieper gaat dan lekker eten en drinken. Samen met de auteur van het boek Verrot Lekker, organiseert Keukengeheim dit jaar de derde, en vooralsnog enige Nederlandse, editie van het fermentatiefestival, waar álles wat je proeft verrot maar verrassend lekker is!

Nog meer op de foodtruck agenda

Of je nu van wijn, bier, burgers of fine food houdt; voor (bijna) ieder genre staat er dus wel wat op de foodtruck agenda dit jaar. En als je Nederland te klein vindt, kijk dan vooral ook eens naar de foodtruck agenda van onze zuiderburen met o.a. het HAP festival, Barrio Cantina of Lekker Festival net over de grens bij Turnhout. Plan je er meteen een weekendje aan vast.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.