Traktatie op het werk

hoe ga je om met traktaties op het werk?

geschreven door SamenGezond

Verjaardag van een collega, binnengehaalde opdracht, een collega die vader is geworden, of gewoon omdat het vrijdagmiddag is. Er zijn best veel momenten op het werk die gevierd worden met gebak of snacks. Dat kan anders! Hier wat tips en gezonde traktatie-ideeën.

1. geef het goede voorbeeld

Het is niet altijd even makkelijk om zoete lekkernijen op het werk te weerstaan. Geef het voorbeeld en ga zelf gezonder trakteren, er zijn vast collega’s die de bal oppakken en meedoen. Denk bijvoorbeeld voor een gezonde traktatie op het werk aan:

  • Gemengde noten met gedroogd fruit. Dat kan in zakjes of bakjes uitgedeeld worden.

  • Hartige sandwiches, belegd met zalm, avocado en sla of met kipfilet, geroosterde paprika en rucola. Maak dubbeldikke, snij ze diagonaal door en prik er een satéprikker in.

  • Miniquiches die je bakt in muffinvormpjes. Bijvoorbeeld met zalm, paddenstoelen of doperwten.

  • Feestelijke mocktail. Een alcoholvrije cocktail is een leuk en feestelijk alternatief voor een flesje bier of glas wijn. Je kunt het van tevoren thuis bereiden en in flessen meenemen.

  • Borrelplank: Neem een grote broodplank mee en leg daarop wat kaasblokjes, gesneden rauwkost als radijs, paprika, bleekselderij en wortel en wat dips (bijvoorbeeld hummus, tomatentapenade en tzatziki).

  • Complete lunch. Spreek met een aantal collega’s die in een maand of een kwartaal jarig zijn af dat je samen voor een feestelijke lunch zorgt. Iedereen maakt iets, of brengt iets mee. Gezellig samen lunchen en misschien nog een lunchwandeling daarna?

2. kleinere porties

Waarom moet het altijd een groot stuk taart zijn? Denk eens klein. Je kunt ook trakteren met 1 lekkere bonbon per persoon, of met minicandybars, miniworstenbroodjes, minisoesjes, petitfourtjes of gewoon een heel lekker koekje van de ambachtelijke bakker.

3. beleefd weigeren

Wat helpt bij het nee zeggen, is goed te bedenken of je het echt lekker vindt wat aangeboden wordt. Misschien vind je die taart van de supermarkt eigenlijk helemaal niet zo lekker? Zeg alleen ja tegen wat je echt lekker vindt, iets wat je het snoepen waard vindt.

Of zeg dat je nu geen trek hebt, maar later misschien. Grote kans dat ze niet meer bij je terug komen en jij kunt er nog even goed over nadenken.

4. 80/20-regel

Altijd nee zeggen hoeft ook niet. Houd de 80-20 regel aan. Als je voor 80% gezond eet, kun je voor 20% minder gezonde dingen nemen. Dan zit je gemiddeld genomen goed.

HEMA & SamenGezond

lees hier meer over SamenGezond - alles voor een gezonde leefstijl


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.