Scilly island

de top-5 bucketlist reizen

geschreven door Patty

Duiken in the blue hole in Belize, kiten in Zuid-Afrika of een rondreis door Nieuw Zeeland; welke bestemming jij ook van je wensenlijst wilt afstrepen, niets houdt je tegen (behalve misschien je bankrekening). Toch willen we je graag inspireren het onbekende op te zoeken. Mocht je deze vijf bestemmingen nog niet kennen, na het lezen van dit blog staan ze op bucketlist reizen. Wedden?

verre reizen op de wishlist

De mooiste bucketlist reizen zijn er om af te vinken. Dat snappen we. Maar verre reizen zijn lang niet altijd nodig om prachtig, onbekend terrein te ontdekken. Of je nu liever naar Afrika of Amerika gaat dan wel de onbekende paden van Europa bewandelt.

Réunion

Nederlanders gaan graag naar Frankrijk. Dat komt voor deze bestemming goed uit. Alleen ligt dit stukje Frankrijk aan de oostkust van Afrika ten midden van de Indische Oceaan. Een natuurrijk eiland omringd door een koraal rijke zee waar dolfijnen en walvissen voor de rust hun kop-of-staart nog wel eens laten zien. Met 27 kilometerslange stranden. Met zowel wit als zwart zand. Je kunt er volkomen ontspannen, wandelen, golfen, duiken, dorpjes bezoeken; net waar je zin in hebt. Maar het meest spectaculaire is het bezoeken van een van de grootste actieve vulkanen ter wereld; de 2632 meter hoge Piton des Neiges. Een absolute bucketlist reis die je nooit zult vergeten.

Djibouti

Het stond niet voor niets in de mooiste reisbestemmingen van 2018 van Lonely Planet. Deze kleine ministaat in Afrika (zo groot als de helft van Nederland) ligt op drie tektonische platen waardoor er een diversiteit aan landschappen te vinden is. Je vindt er Star Wars-achtige woestijnlandschappen tot aan witte stranden waar je in zee met walvishaaien kunt zwemmen. Er gaan nog geen rechtstreekse vluchten naar dit landje, dat zegt iets over de hoeveelheid toeristen die hier komen; weinig! Je kunt daarom het beste vanuit Ethiopië de bus pakken. Zorg wel dat je je trip van te voren regelt; ter plekke gaat dat een stuk lastiger.

Rwanda

Misschien niet een van de meest genoteerde bestemmingen voor de bucketlist reizen. Maar het land van de duizend heuvels is wonderbaarlijk mooi. In Rwanda wordt al jaren een verbod op plastic gehandhaafd en dat zie je direct terug in de prachtige natuur. Het is een van de weinige plekken op aarde waar je in het wild nog gorilla’s kunt spotten in de jungle, grenzend aan Kenia. Reis je naar de andere kant van het land, dan kun je er op safari. KLM vliegt een paar keer per dag naar de hoofdstad Kigali. Van daaruit kun je alle kanten op met een van de mooiste vakanties die je ooit zult beleven.

Isles of Scilly

In vergelijking met de andere verre reizen buiten Europa ligt deze plek dichterbij dan je denkt. Zo’n 45 kilometer buiten de Engelse kuststreek van Cornwall vind je namelijk een klein groepje eilanden waarvan de Isles of Scilly er een is (je spreekt het uit zonder de ‘c’) Het klimaat is wat zachter dan het Engelse klimaat omdat het middenin de golfstroom ligt waardoor het er zelden vriest noch sneeuwt. Dat zie je terug in de flora en fauna. Neem bijvoorbeeld de boot het water op. De kans is groot dat je er reuzenhaaien, dolfijnen of zeehonden spot. Zo zie je maar weer dat je niet persé het vliegtuig in hoeft te stappen om een onbekende parel te ontdekken.

Guyana

Zoek je een bestemming waar massatoerisme niet bestaat, maar neem je daarbij wel genoeg met de matige infrastructuur? Reis dan naar Guyana. Je vindt er watervallen die bijna vijf keer hoger zijn dan die in Niagara en uitgestrekte jungles die naar de Amazonebekken leiden en waar nog oorspronkelijke stammen wonen. Maar de jungle van Guyana is met de meer dan 800 vogelsoorten sowieso ongerept mooi.

alles voor de mooiste bucketlist reizen bij HEMA

Wat je dit jaar ook met je vakantiedagen doet, alles wat je nodig hebt tijdens het afvinken van jouw bucketlist reizen vind je bij HEMA. Van wereldstekker tot reiswasmiddel, een koffer en reisformaat beautyproducten; met jouw HEMA Zorgverzekering krijg je standaard 10% extra gelukskorting op het hele assortiment reisaccessoires. Vergeet ook niet de nodige inentingen bij de GGD te halen voor je vertrek. Dat kan je een hoop gedoe aan je gezondheid schelen.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.