kinderbordjes

inspiratie voor de leukste kinderbordjes - HEMA

geschreven door Patty

last van een kind dat niet eet? Of wil je gewoon even de coole moeder of vader uithangen? Hier heb je wat inspiratie voor de leukste kinderbordjes. En daarmee bedoelen we niet het servies zelf; want die vind je natuurlijk sowieso bij ons in de winkel. Nee, we bedoelen een boterham met beren, een pauw van fruit of een pinguïn van olijven met mozzarella.

kunst van boterhammen

van een boterham kun je heel veel maken. Een beer dus. Neem hiervoor een sneetje, smeer er met pasta een rondje op, leg links- en rechtsboven alsook iets onder het midden een schijfje banaan. Op het middelste schijfje banaan leg je 1 blauwe bes dat als neusje dient en boven het schijfje nog 2 die dienen als ogen. Te makkelijk voor je? Eat your heart out met deze koe. Succes.

een top fruitstuk

niet veel kinderen zeggen nee tegen fruit. Vooral niet als het zoet is. Waarom zou je je best doen om het nóg leuker te maken voor ze. Nou gewoon, omdát dat leuk is. Als traktatie op de opvang bijvoorbeeld of gewoon omdat je een toffe ouder bent en normaal zijn niet tot je dagelijkse takenpakket behoort. Wat dacht je daarom van palmbomen van stukjes banaan met bladeren van kiwi? Of een pizza van een schijf meloen bezaaid met nog meer fruit? Hier vind je nog meer inspiratie voor de leukste kinderbordjes met fruit.

creatief met eten

draai jij je hand niet om voor een beetje fruit- of kunst van boterhammen? Wees een creatief met eten net zoals de niet te overtreffen Instagramhit: Lee Samantha. Ze maakt van meesterwerkjes van rijst met groenten en brood met beleg. We verwachten op z’n minst een Hollands landschap van molens, met koeien en donkere wolken in de lucht. Gemaakt van aardappelen, vlees en groentes. Wie durft? We zien graag het bewijs tegemoet!

de lunchbox

eten mee naar school geven (als je dat op jouw school nog mag), hoeft niet saai te zijn. Van boterhammen maak je eenvoudig een leuk figuur door middel van een cookie cutter. Datzelfde geldt voor fruit. Het is dat we in Nederland niet vaak sushi meegeven voor het overblijven op school… Verder kun je je echt wel laten meeslepen door de levensfase van je kind; met dinosaurussen en een nog niet uitgebroed ei. Of met een schattig beertje dat naar je zwaait bij het openen van je trommeltje. Je kunt ze ook laten schrikken met wat broodjesmonsters natuurlijk.

tekenen op je bord

heb je saai wit servies? Teken er dan eens op met wat gekleurde saus en leef je uit. Je kunt er hoofdjes van maken met haren van puree, een hoed van erwten en een snor van worst. Natuurlijk kun je ook gewoon bordjes kopen waarop al een hoofd staat dat je af kunt maken. Maar je kunt ook zelf aan de slag met stroop als touwtjes en ballonnen gemaakt van blauwe bessen of aardbeien. Leef je uit en verbaas jezelf hoe creatief met eten je kunt zijn. En hoe enthousiast je kind ervan wordt.

HEMA; voor de leukste kinderbordjes

van bamboe, kunststof of -als je kind er al aan toe is- gewoon breekbaar kinderservies. Met jouw HEMA Zorgverzekering krijg je standaard 10% extra gelukskorting op al ons servies. Maar ook messen, koekvormpjes en alle andere benodigdheden voor de leukste kinderbordjes shop je in onze winkels met jouw voordeel. En heb je nog wat over voor morgen? Dan bieden onze vershoudbakjes een goede oplossing om je kind ook een dag later nog blij te maken met zijn hapjes.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.