meisje-dansen-op-de-muziek

Guilty Pleasures

geschreven door Patty

Guilty Pleasure: de favoriet van iedereen!

Iedereen heeft het: iets waaraan je zoveel plezier beleeft terwijl je dat van jezelf eigenlijk niet mag. Iets ongezonds bijvoorbeeld of een fout liedje waarop je luidkeels meezingt. Ieder z’n pleziertje nietwaar? Mocht je nu denken dat jouw guilty pleasure gek is, laat je dan vooral inspireren door die van anderen.

Rare gewoontes

Best gek. Iedereen heeft wel iets dat hij of zij stiekem doet. En hoewel de een er openlijk voor uitkomt, zwijgen de meeste mensen een beetje uit schaamte over hun rare gewoontes. Maar als jij net zoals veel anderen van dezelfde guilty pleasure geniet, wordt het dan niet gewoon iets doodnormaals? Denk er maar eens over na: mainstream is echt niet zo fout. We leggen het je uit.

Eten en drinken: dé guilty pleasures

Voor de een zijn het IKEA gehaktballen. De ander snoept ‘s avonds stiekem een reep chocolade naar binnen of bestelt in de snackbar zijn favoriete broodje kaassoufflé met pindasaus. Zélfs de allerbekendste sterrenchefs op aarde genieten op z’n tijd van minder culinaire creaties. Zo gaf twee-sterrenchef Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve) al eens toe best een pak bastognekoeken te lusten. En vertelde zijn mede-Brabander met twee sterren Soenil Bahadoer dat zijn guilty pleasure Ben & Jerry’s is. Maar het kan nog gekker. Masterchef jurylid Jonathan Zandbergen eet bijvoorbeeld graag tonijn uit blik en de wereldbekende kok en tv-presentator Anthony Bourdain (rip) lustte niets liever dan KFC’s mac & cheese.

Foute liedjes waar je stiekem van geniet

Maar guilty pleasures slaan natuurlijk niet alleen op eten en drinken. Menigeen schaamt zich klaarblijkelijk ook voor liedjes. En luistert er stiekem naar in de auto of onder de douche: zo lang niemand anders het maar door heeft. Onzin natuurlijk. Niet voor niets is het Foute Feest van Q-music al jaren achter elkaar steevast uitverkocht. Noem het gewoon nostalgie en het is geoorloofd. Spotify maakte enkele jaren geleden al eens een wereldwijde Guilty Pleasure Playlist.

De top-3 hiervan: 1. Mambo No. 5 - Lou Bega 2. Wake Me Up Before You Go Go - Wham! 3. My Sharona - The Knack

Series om je voor te schamen

Berichtte de kranten vorig jaar al dat er ‘wonderbaarlijk’ veel hoogopgeleiden naar Temptation Island keken, hoorde je maar weinig mensen uit deze doelgroep openlijk voor deze guilty pleasure uitkomen. En hoewel vrouwen nog nét wel durven uit te spreken Say Yes To The Dress te kijken, circuleert er nog een heel Netflix-lijstje lijstje op dit gebied. Denk maar aan series zoals: That 70’s show, Gossip Girl, 90210 en Gilmore Girls. Maar zolang de statistieken zeggen dat miljoenen mensen naar deze series kijken, kunnen we niets anders concluderen dat het eigenlijk gewoon heel normaal is. Niks om je voor te schamen dus.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.