just-married

De meest populaire taarten op Instagram

geschreven door Patty

Heb je binnenkort wat te vieren en ben je hiervoor nog op zoek naar een bijpassende lekkernij in de vorm van een taart? Of het nu voor een trouwerij is of een verjaardag; laat je inspireren door deze creaties en duik zelf de keuken in of bezoek je favoriete HEMA bakkerij. Dit zijn de meest populaire taarten op Instagram.

De dripcake HEMA taart

Misschien wel dé populairste taart van het moment: de dripcake. Deze creatie was in elk geval de meest geinstagramde taart van 2018. Niet verwonderlijk gezien haar looks. Ook bij HEMA kun je natuurlijk de meest fotogenieke drip cakes bestellen. Met jouw HEMA Zorgverzekering krijg je daar ook nog eens 10% extra gelukskorting op. Wat een smakelijk voordeel! Als je er dan ook een bakring bij koopt, vertel je gewoon dat je ‘m helemaal zelf gemaakt hebt. Alleen de kenner ziet dat het een HEMA taart is…

de perfecte taart

Een taart die helemaal tot in de puntjes is afgewerkt. Zoals een trouwtaart met een prachtig strakke fondantlaag, ingelegde parels en mooi patroon. Eentje uit het boekje. Toch hebben al deze taarten meer gemeen dan je denkt. Ze bestaan nagenoeg allemaal uit enkele lagen biscuit met daartussen een vulling. Maar of dat nu een vanille biscuitdeeg is gevuld met een bosbessenbavarois en afgetopt met slagroom of een chocoladecake met enkele lagen witte chocolade ganache; de variaties zijn eindeloos. Waar wacht je dus op. Ga aan de slag.

Over de top populaire taarten

Versierd met alles erop en eraan. Perfect als je het tegenovergestelde zoekt van de perfecte taart. Maar helaas ook iets tijdrovender als je besluit hem zelf te bakken. Het eindresultaat mag er in elk geval zeker wezen bij deze bijzondere snoeptaart; gemaakt van biscuitdeeg belegd met macarons, ijshoorntjes met ferrero rocher, caramel popcorn, donuts, eclairs en soezen. Bijna alles is los te koop, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Zeker te weten populaire taarten onder menig zoetekauw.

pasted image 0

de unicorn cake

een ronde taart, meestal met fondant bekleed en voorzien van één hoorn; de unicorn taart. Razend populair op social media. Want niet alleen op Instagram, maar ook op Pinterest en Facebook zag je afgelopen jaar honderden creaties voorbij komen. Want zeg nou zelf; welke kleine of grote kinderen willen er nou geen magische taart op hun verjaardag?

De transparante taart

Natuurlijk bedoelen we niet dat hij van suikerwerk gemaakt is en je er dwars doorheen kunt kijken. Het is een van de weinige populaire taarten die bewust niet afgewerkt wordt. Bij deze taart zie je juist alle lagen en vulling goed zitten. Heel af en toe is hij nog afgesmeerd met wat botercrème en versierd met lange vingers of andere koeken en fruit. Maar what you see is what you get. We zouden hem dus ook wel de doe-maar-normaal-dan-ben-je-al-gek-genoeg-taart kunnen noemen.

unnamed

De traditie van taart

tegenwoordig is het vanzelfsprekend: bij een feestelijkheid hoort taart. Mocht je nu denken dat dit al eeuwen zo normaal is, dan heb je het mis. Rond 1800 werd pas de eerste taart op een verjaardagsfeestje geserveerd. Het was echt iets bijzonders en alleen weggelegd voor de rijke kinderen. Het was namelijk echt een luxe. Niet gek dat normale mensen met een normale baan pas honderd jaar later aan deze traditie begonnen. Toen het fornuis in de eerste helft van de 19e eeuw haar intrede in de keukens deed en er makkelijker gekookt kon worden, begonnen veel huisvrouwen zelf te bakken. De populaire taarten van toen waren natuurlijk niets in vergelijking met nu. Hoe zoeter, hoe beter was het motto toen. Maar goed dat we daar vandaag de dag talrijke variaties op hebben bedacht.


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.