power-smoothie

boost je energie met een power smoothie

geschreven door Patty

Kun jij aan het einde van de winter wel even een energiebommetje gebruiken? Neem een power smoothie. Je krijgt er in één klap je dagelijkse portie groente en fruit mee binnen en het is nog lekker ook. We leggen je uit waarom en hoe je er zelf een thuis maakt.

jus d’orange is geen smoothie

Mocht je bij voorbaat al denken: maar ik neem toch elke dag een verse jus d’orange… Dat is dus niet wat we bedoelen bij power smoothie, ondanks dat je van de vele suikers in dit verfrissende drankje best wel even de energie in je lijf voelt terugstromen. Een power smoothie bevat veel meer vezels en bij voorkeur veel minder suiker dan een glaasje sinaasappelsap. Bovendien geeft het je lichaam meteen de bouwstoffen die het dagelijks nodig heeft. Een goede start van de dag dus!

start de dag met een gezonde smoothie

Niet veel van ons zitten meteen rechtop in bed bij het horen van de wekker. Sterker nog: we voelen ons vaak pas na een paar uurtjes écht wakker. Een goed ontbijt helpt ons daarbij, maar je hebt natuurlijk niet elke dag de tijd om uitgebreid te tafelen. Daarom pak je vaak snel wat boterhammen of een bak yoghurt met kant-en-klare granola. Best lekker, maar niet echt vitaminerijk. Terwijl juist dat nét is wat je nodig hebt voor een goede start van de dag. Een goed alternatief? Een gezonde smoothie. Makkelijk te bereiden inclusief alles waar je lichaam in de ochtend om schreeuwt. Maar je kunt er natuurlijk niet zomaar alles in stoppen: de kracht zit in de combinatie van ingrediënten.

regenboog van vitaminen

Groen, geel, rood, paars; elke kleur van de regenboog is vertegenwoordigd in een power smoothie. Afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken, selecteer je de juiste groentes en fruit. Een skinny sapje betekent namelijk niet automatisch een slank lichaam. En zonder gezonde vetten of goede koolhydraten, heb je gewoon een simpel sapje te pakken dat niet veel impact op je lichaam heeft. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen door er vezels in de vorm van een banaan of havermout aan toe te voegen. Of, als je wat extra vet binnen wilt krijgen een rijpe avocado of een beetje lijnzaad. Door je power smoothie goed samen te stellen, geniet je langer van een verzadigd gevoel, zonder bomvol te zitten. Daarbij houd je jouw bloedsuikerspiegel stabiel en voorkom je onnodig snacken. Althans, je hebt in elk geval minder snel het gevoel dat je moet snoepen. Ideaal toch?

zo maak je een power smoothie

om je spijsvertering op gang te krijgen en houden, kun je natuurlijk los gaan in je keuken met experimenten. Je kunt kurkuma toevoegen voor je weerstand of extra gember mee persen als je je wat verkouden voelt. Wil je vooral je energieniveau goed op peil houden omdat je graag sport en je lichaam daarbij wat extra’s kan gebruiken? Dan is de Heartbeet power smoothie van Rens Kroes een goed idee. De cayennepeper en banaan zorgen voor energie, hennepzaad bevat eiwitten en vertraagt de suikers en de bieten verlagen de bloeddruk en het zuurstofverbruik wat het uithoudingsvermogen verlengd. Een winnaar dus. Andere ingrediënten die goed samengaan: spinazie-appel-gember (groen), banaan-boerenkool-kokos (groen) of rode biet-blauwe bes-banaan (rood). Proost!


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.