leuke uitstapjes in de winter

geschreven door Patty

Buiten vriest het dat het kraakt. Je drukt je neus tegen het glas van de ramen met je handen stevig om een glas thee geklemd. Je wil iets doen, maar met het winterse weer lijkt ook je hele stad of dorp bevroren. Maar weer of geen weer; er zijn Nederland altijd leuke uitstapjes om te doen. Ook in hartje winter.

volwassen dagje weg met koud weer

De dagen zijn écht niet korter in de winter; ze tellen gewoon 24 uur. En in die 24 uur kun je heel wat doen. Oké, het is meer donker, het kan plaatselijk glad zijn en je enthousiasme kan door vitamine D- gebrek beperkter zijn dan normaal. Maar ook op koude donkere dagen zijn er leuke uitstapjes te plannen in de binnen- en buitenlucht. Wat dacht je van een middagje bios, of een citytrip met bijbehorende stadswandeling?

winterwandelingen in de natuur

Wist je dat zo’n 1,5 uur frisse buitenlucht per dag helpt om je humeur aanzienlijk te verbeteren? Hoe koud het ook is. Ga daarom op zoek naar de leukste bossen en heiden in jouw omgeving. Natuurmonumenten heeft maar liefst 250 wandelroutes door heel Nederland uitgestippeld. Download de route op je telefoon één of meerdere leuke uitstapjes in de winter. Houd er tijdens koude dagen wel rekening mee dat de batterij van je telefoon iets sneller op kan raken. Een draadloze oplader meenemen is daarom best een goed idee.

op bezoek bij de likeurstokerij

Een neutje op z’n tijd, vooral bij koud weer, warmt je hele lichaam op. Je kunt een plaatselijke likeurstoker bezoeken voor een proeverijtje. Wil je echter een middagvullend programma, kies dan eens voor een rondleiding. Zo kom je te weten hoe deze heerlijke versnaperingen gemaakt worden en weet je precies te vertellen wanneer een alcoholhoudend drankje zichzelf likeur mag noemen. Enkele tips: Graanbranderij de IJsvogel (Arcen), Distilleerderij De Ooijevaar (Amsterdam), Bottle Distillery (Eindhoven of Van Kleef Museum (Den Haag).

ontspannen in de wellness

Ondanks het rustige karakter van dit uitstapje, is het wel supergezond voor je lichaam. Door een saunabezoek wordt je bloedsomloop namelijk gestimuleerd. Bovendien zweet je afvalstoffen in de sauna uit je lichaam. Door veel water te drinken tijdens je bezoek, breng je jouw vochtbalans weer op peil terwijl je eigenlijk helemaal niets doet. Ben jij geen fan van het blote aspect van een dagje wellness? Er zijn ook badpakdagen. En onthoud: tijdens een dagje sauna heb je toch zeker meer dan tachtig procent van de tijd gewoon je badjas aan.

winteruitjes voor het hele gezin

Ook met kinderen is er op koude dagen genoeg buiten de deur te doen. Voor de leukste winteruitjes hoef je dan ook niet ver te reizen. In elke regio is wel een bioscoop te vinden met een leuke kinderfilm. Of een indoor speeltuin. Ook zonder dat het veel geld kost, kun je je prima vermaken. Als je geen zin hebt om thuis te blijven, trek er dus maar gewoon op uit!

schaatspret in Nederland

In jouw regio zijn vast een aantal natuurschaatsbanen aangelegd die bij een goed, dik pak ijs geopend zijn voor publiek (al dan niet voor een kleine bijdrage). Denk aan een weiland van de boer dat dienst doet als lokale schaatsbaan. Zeker goed voor een ochtend of middag plezier. Neem een thermosfles chocolademelk mee om warm te worden. En geniet na afloop thuis van een heerlijke kop warme soep en lekkere vroege nachtrust. Geen natuurijs dit jaar? Dan is er altijd nog de indoor schaatsbaan.

het bos in met OERRR

Ga jij met de boswachter mee het bos in om samen met je kinderen op avontuur te gaan? Of kom je wanneer het donker is, de sterren bekijken? Met OERRR ontdekken kinderen spelenderwijs élk seizoen de mooiste plekken in de natuur. En het mooie is, dat ze in elke regio van Nederland actief zijn. Klauter mee over dode boomstammen, maak vette vogelsnacks of doe een frisse kerstwandeling met het hele gezin. Dat wordt misschien wel een van de leukste winteruitjes ooit.

de beste outdoor outfit

Als je dan toch besluit er in de wintermaanden op uit te trekken, zorg dan dat je goed en warm aangekleed bent om een fikse verkoudheid te voorkomen. Bij HEMA hebben we hier alles voor in ons assortiment. Van thermokleding tot warme sjaals en waterdichte handschoenen. Met jouw HEMA Zorgverzekering krijg je hier 10% extra gelukskorting op. Kom naar de winkel of bestel eenvoudig online op hema.nl


gezond zijn het hele jaar

gezond en
bewust
eten

lees onze tips

lekker en
comfortabel
slapen

lees onze tips

van de zon
en muziek
genieten

lees onze tips

op jouw
tempo
bewegen

lees onze tips

de voordelige zorgverzekering voor iedereen

zorgvinder

Vind eenvoudig een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij jou in de buurt waar HEMA afspraken mee heeft. Ook in 2020 kun je met HEMA in elk ziekenhuis en bij elke huisarts in Nederland terecht! Wij werken deze informatie wekelijks bij.

ga naar zorgvinder

HEMA klantenservice

bel naar 088-222 4114

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

Je belt tegen lokaal tarief plus de kosten voor mobiel.

lees onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen van HEMA en interessante blogs.

We respecteren je privacy. Je gegevens worden niet gedeeld.