HEMA
zorg verzekering

EHBO doos
vrouw met coltrui

meld je aan voor de premiemelder 2023

10% gelukskorting op HEMA aankopen

goed verzekerd bij HEMA

Met de zorgverzekering van HEMA ben je verzekerd van goede zorg. Wil je contact, dan kan dat via e-mail of gewoon telefonisch. Dat doen we al sinds 2014 zo en onze klanten weten dat zeer te waarderen. Onze zorgverzekering krijgt dan ook een score om trots op te zijn: een 8.3

genieten van 10% gelukskorting op HEMA aankopen

Verzekeren bij HEMA heeft nog een groot voordeel. Je krijgt namelijk het hele jaar door 10% extra korting in onze winkels en op hema.nl. De extra korting is geldig op bijna alles uit ons assortiment. Al die kleine geluksmomentjes maken namelijk het verschil. Juist nu.

zorgverzekering 2023: premies en dekkingen

Welke zorgverzekering past bij jou en welke aanvullende verzekeringen biedt HEMA en wat zijn de tarieven. Dit hebben we natuurlijk voor jou even op een rijtje gezet. Bekijk de verschillende aanvullende zorgverzekeringen en basisverzekering.

bekijk alle wijzigingen voor 2023

combinatiepolis

De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. Je krijgt 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan wordt 70% van de kosten vergoed. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed.

bereken je premie


voordelen HEMA zorgverzekering

Bij HEMA weten wat goed voor je is. En dat alledaagse geluksmomentjes goed voor je zijn. Dus is onze zorgverzekering er voor je als het nodig is.

 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar
 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • gratis vitaliteitsprogramma voor leuke extra’s

top 5 veelgestelde vragen

 • De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. De polis lijkt veel op een naturapolis. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed. Het aantal zorgverleners waar je terecht kunt , is erg groot. Mocht je naar een zorgverlener willen die niet is gecontracteerd dan wordt 70% tot 100% van de kosten vergoed. Wil je weten of je met je HEMA zorgverzekering terecht kunt bij de zorgverlener van jouw keuze? Ga dan naar de HEMA zorgvinder.
  Mocht blijken dat de zorg die je nodig hebt onvoldoende beschikbaar is? dan wordt in de meeste gevallen 100% van de zorgkosten vergoed. Dat is de zorgplicht van de verzekeraar. Voor geestelijke gezondheidszorg en mondzorg bestaat in de basisverzekering van HEMA deze zorgplicht niet. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze verzekeringsvoorwaarden.

 • Dat kan in enkele eenvoudige stappen:

  • start een premieberekening en vul bij stap 1 het gewenste eigen risico en welke aanvullende dekking en/of tandartsverzekering je wilt meeverzekeren
  • vul bij stap 2 persoonsgegevens in van de verzekerde(n)
  • vul bij stap 3 betaalgegevens in voor de maandelijkse incasso en ga akkoord met de voorwaarden
  • klik vervolgens op ‘Verstuur aanvraag’. Je huidige zorgverzekering wordt (indien van toepassing) automatisch opgezegd.

  Iedereen die bij de zorgverzekering van HEMA een basisverzekering heeft of aanvraagt, komt ook in aanmerking voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Daarbij is geen sprake van medische selectie. Echter, als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, kan je aanvraag worden afgewezen. Overstappen is dan niet mogelijk.

 • Er mag niet worden geselecteerd op medisch risico, leeftijd of andere kenmerken. Iedereen kan dus een basisverzekering afsluiten bij HEMA Zorgverzekering. Alleen als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, is overstappen niet mogelijk. Dit kan dan pas als je alle openstaande premies hebt betaald.

 • Wanneer je een HEMA Zorgverzekering hebt en een (digitale) HEMA klantenkaart kun je aanspraak maken op 10% extra korting. Je hoeft je korting dan alleen nog maar te activeren.

 • Via mijn zorgoverzicht kun je:

  • Eenvoudig en veilig jouw eigen verzekeringsgegevens bekijken en wijzigen;
  • Je zorgpolis bekijken en downloaden;
  • Alle door HEMA Zorgverzekering aangeboden facturen voor premie, eigen risico en eigen bijdragen inzien;
  • Jouw zorgkosten inzien en declareren;
  • Een kraampakket en kraamzorg aanvragen

bekijk alle veelgestelde vragen

overtuigd van HEMA?

Bereken je zorgpremie in één minuut of vul de pakketwijzer in om de juiste dekkingen vast te stellen

bereken je zorgpremie


documenten en downloads

HEMA Klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk.
Bel naar 088-222 4114
maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

bekijk alle veelgestelde vragen

download de HEMA Zorg app

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

reviews

Ben je ook benieuwd wat HEMA klanten vinden hun zorgverzekering? Bekijk het op de review-pagina. En als je al klant bent, laat dan een review achter en maak kans op een HEMA cadeaukaart t.w.v. 50.-. 

lees meer